onsdag, december 07, 2011

Upprörande gruppvåldtäkt

En brutal gruppvåldtäkt har inträffat på en flyktingförläggning i Mariannelund i Småland. Ett antal unga män har uppenbarligen tillsammans våldtagit en kvinna, enligt uppgifter i media.

Detta är som vid alla våldtäkter fruktansvärt och upprörande. Våldtäkter är lika avskyvärda vem som än begår dem, och alla ansträngningar måste göras för att få ett samhälle med en nollvision för våldtäkter.

Det är också oerhört trist när människor som flyr till Sverige för att få en fristad begår brott, av vad slag det vara månde. Samtidigt är det naturligtvis en mycket liten minoritet det handlar om.

Aftonbladet kommenterar händelsen så här.

Kolumnisten Oisin Cantwell skriver bl a följande:

"Rätt är att invandrare är över­representerade i brotts­statistiken och att det inte finns någon brottskategori där detta är så ­tydligt som när det gäller den här typen av sexbrott.
Närmare 40 procent av våldtäktsmännen är invandrare. Risken att en person ska misstänkas för våldtäkt är fem gånger så stor bland utlandsfödda som bland svenskar.
Men rasisterna har fel då de använder siffrorna till att beskriva ett Sverige där lömska svartskallar ­ligger i var och varannan buske och lurpassar på lämpliga svenska kvinnor att förgripa sig på.

För en inte oväsentlig information i sammanhanget är att det är en mycket liten grupp invandrare som varje år misstänks för våldtäkt, runt 500.
Statistiken kan lika gärna användas till att berätta följande: 99,78 procent av dem som fötts utomlands har aldrig misstänkts för sexbrott. Av dem som är födda i Sverige med svenska föräldrar är motsvarande siffra 99,96 procent.
Den enda hederliga slutsatsen är att det bland invandrare, som i vilken del av populationen som helst, finns en promilleandel rötägg."

Jag delar i grunden hans analys. Samtidigt är det mycket beklagligt med den här överrepresentationen, och varje våldtäkt som drabbar en kvinna - där gruppvåldtäkter är särskilt vidriga - är ett mycket allvarligt övergrepp som på både kort och lång (livslång) sikt för med sig skador och trauman av olika slag för brottsoffret.

Det är precis lika illa med våldtäkt vem som än begår den, och målet måste vara en nollvision. Det är ändå mycket trist när unga män som söker en fristad i Sverige, med internationellt sett generösa regelverk, begår våldtäkter och andra brott.

tillagt 8 dec: Enligt DN är endast en av de häktade inskriven som asylsökande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Ingela sa...

Cantwells debattinlägg har dåligt stöd av källor. Läs gärna här om hur statistiken mer korrekt kan tolkas: http://avpixlat.info/2011/12/07/det-forsta-man-blir-blind-pa-ar-ogonen/#comment-381364819

Samt om hur den konkret missbrukas av Cantwell här: http://avpixlat.info/2011/12/07/oisin-cantwell-och-statistiken/

Välkommen till nybyggarlandet Sverige ...

Lars sa...

Det var en trevlig första sajt du länkade till, Staffan, med namnpublicering av misstänkta och allt.

Är du säker på att du hamnat i rätt parti?

Etnicitet verkar vara väldigt viktigt i din värld. Så jobbigt du måste ha det i det mångkulturella Sverige. Först dessa hemska burkor, som du motionerade om, och nu detta. Stackars, stackars, Staffan.

Staffan Danielsson sa...

Lars, jag länkade till svt och till en nättidning. Du har rätt i att den inte verkar seriös, så jag har tagit bort den och länkar till Kindaposten istället.
Namn på misstänkta ska inte publiceras innan dom har fallit.

Ett antal män är häktade och enligt DN är endast en av dem inskriven som asylsökande.

Anonym sa...

Våldtäkt är fasansfullt och skall bestraffas, men då skall det vara verklig våldtäkt. Tyvärr är rättssäkerheten för män mycket dålig.
Domstolarna går nästan undantagslöst på kvinnans linje. Det är ju nästan omöjligt att bevisa för mannen om kvinnan i verkligheten förslog sex, men ändrade sig efteråt.
Ta t ex fallet Ulf.
Och varför skall sexsäljning vara tillåtet men sexköp straffbart??
Är det bara för att den straffade oftast är man.
Där skulle riksdagsman Staffan kunna motionera om en ändring. Fast det skulle förstås kunna leda till ramaskri och mediedrev från antijämställdisterna i det statsfeministiska lägret.

Anonym sa...

Staffan!

Tack för att du tar upp detta fall! Du visar att det finns tänkande och kännande politiker som reagerar normallt mänskligt när ett exceptionellt vedervärdigt brott inträffar. Att riksmedia tiger ihjäl händelsen visar på något ruttet i det här kungariket.

Vad som är ruttet kan gott den politiska kommisarien som kallar sig "Lars" tjäna som exempel på. För dessa vänstermänniskor är deras egna teorier och utopiska projekt viktigare än allt annat. Som ett led i detta är det av största vikt att vissa etniska grupper/raser alltid är förrövare och andra alltid är offer. Allt som bryter det definierade marxistiska schemat ska förtigas med hänsyn till det utopiska projektet som är långt viktigare än ett enskilt brottsoffer - i detta fall en 29-årig 2-barnsmor våldtagen av 5-11 individer.

"Lars" och hans gelikar arbetar med underförstådda hot: "Håll käft annars hänger vi ut dig som rasist!". Tyvärr finns det gott om ras//rasismfixerade Lars-typer även inom allianspartierna vilket bidrar till att skapa förutsättningarna - konsensus - för den perversa mediatystnad som råder i detta för alla normalt funtade människor gravt upprörande fall.

/Kalle

Lars sa...

Som sagt, Staffan. Trevliga vänner du har skaffat dig på bloggen. Är kommentatorn Kalle och du månne samma andas barn?

Vi förstår annars att du genomlider julfirandet. Tänk, alla dessa skäggiga tomtar i sina masker som finns överallt just nu. I Staffans Sverige är det ju väldigt viktigt att alla visar sina ansikten. Enligt gammal hederlig pursvensk tradition.

Sånt ska inte den enskilde få bestämma själv. Nej, räkna aldrig bort klädpolisen Staffan Danielsson.

Så, snälla tomtar, gör nu inte denne nitiske ledamot besviken, Visa fejset!

Staffan Danielsson sa...

Vad gäller att inte dölja sina ansikten så handlar det om statligt finansierad verksamhet i skolor, barn- och äldre omsorg, sjukvård. Jag anser att det borde finnas generella regelverk som stadgar detta.
Istället för att det ständigt ska fattas lokala beslut när frågan aktualiseras. Ett antal skolor i Stockholm efterfrågar centrala riktlinjer.

Menar du, Lars, att det ska accepteras att människor döljer sina ansikten i sitt arbete på skolor, dagis och i sjukvården?

Lars sa...

Det finns områden, där politiker gör klokt i att inte lägga sig i. Detta är ett sådant. Man måste också kunna göra prioriteringar på den politiska agendan, och sortera oviktigt från vktigt.

Jag är övertygad om att det pseudoproblem som du tar upp, i den mån företeelsen förekommer, kan lösas på respektive arbetsplats mellan människorna. Detta kan gott klädpolisen Danielsson hålla sina fingrar ifrån. Men du får gärna berätta hur ofta du råkat ut för "problemet".

Ditt ursprungliga förslag innefattade faktiskt också ansiktstvång på allmän plats. Det var väl när proteststormen i de egna leden blev för våldsam, som du backade.

Men ser jag en tomte på Försäkringskassan i morgon, så ska jag givetvis rycka av honom masken och hänvisa till klädpolisen i Sveriges riksdag.

Skurna Stridspittar sa...

Dessa pojkar har själva blitt våldtagna som barn!
Alla var omskurna!
Religion får vettiga,kramgoa mänskor begå fasansfulla handlingar!
Hur ska fattiga omskurna annars hitta tjejer å få orgasm?
Rika judar hade ju köpt tjejen för utlösning!
Horor brukar ju anmäla endast då man inte betala för sig!

Anonym sa...

"Kristna är smutsiga grisar", det basuneras ut i moskeérna, hur vill man penetrera en gris, med våld dessutom!
Enligt Mona har vi ingen kultur, det är invandrarna som är kulturbärarna, ve oss för den kulturen!