onsdag, september 14, 2011

Bra Correnledare om invandringsregler i Sv, DK och Canada!

Östgöta Corren har idag en tänkvärd ledare om invandringen och dess utveckling och regelverk i Danmark, Sverige och Canada!

Jag har t ex inte haft klart för mig bakgrunden till att Danmarks restrikta regelverk växte fram. Eller hur Canadas regelverk, som Centerpartiets styrelse med gillande hänvisar till, ser ut.

Fredrick Federley replikerar nu på Newsmill, där faktiskt kommentarsdebatten är sansad och intressant! Det vore ett stort steg framåt om dessa laddade och viktiga frågor äntligen kunde få börja diskuteras i mer gråmelerade nyanser, och inte bara i snövitt eller sotsvart! Se även tidigare inlägg här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Börjesson sa...

Hur kan du ställa dig så ovetande till Kanadas invandringsregler, när jag skrev en kommentar om det, komplett med informativ länk, i ditt inlägg "Viktig stämmodebatt" i förra veckan? Läser du inte ens kommentarerna du får? Det gör ju att det känns mindre meningsfullt att besöka din blogg framöver.

kriesse sa...

Om vi vill vara som Kanada (stavas med K), måste vi också anamma deras restriktiva invandringspolitik. Vi kan inte öppna gränserna helt och tro att vi ska ha råd att försörja alla. Vi kan bara öppna gränserna om vi vet att alla som kommer hit kommer att ha jobb.

Sätt upp enkla regler:

* Den som arbetskraftsinvandrar ska ha ett jobb innan ankomst och vara garanterad anställning i minst ett år.

* Flyktingar (endast de med papper) ska få uppehållstillstånd efter individuell prövning. När konflikten är över åker dessa hem. Alternativet är att de som hittat jobb och har det stabilare ekonomiskt ska få ansöka om medborgarskap.

* För att få anhöriginvandra ska denne antingen ha ekonomiska medel att stå på egna ben eller så ska de anhöriga kunna finansiera dennes uppehälle tills dess att denne hittar jobb. En ekonomisk bedömning ska göras på varje person.

Naturligtvis ska fingeravtryck, biometri- och DNA tas på alla som kommer hit. Därmed kan ålder fastställas (viktigt när det gäller ensamkommande barn) och se ifall de har brottsligt förflutet och kanske är efterlysta.) Dessutom blir det lättare för polisen att klara upp brott. Fingeravtryck och biometri bör även gälla alla icke EU-medborgare som reser in till EU.

kriesse sa...

Måste även säga att Federleys artikel mest rabblar. Han kommer inte med några konkreta fakta för att bemöta de andra debattartiklarna.

Anonym sa...

Det är lite underligt som Börjesson skriver, att Staffan inte läser kommentarerna i sin egen blogg. Inte heller kan han ha gjort det på hela dagen, för i så fall borde hade han svarat. Kanske är han som alla andra politiker,kan bara prata, prata, prata och inte ta åt sig information från väljarna.

Staffan Danielsson sa...

Tack, Börjesson (och andra) för era kommentarer och synpunkter här på bloggen, och på Newsmill och andra debattfora.

Jag läste dina uppgifter med intresse, och jag såg dem bekräftade i Correns ledare, som jag sedan länkade till.

Så tack för inlägg och kommnetarer, jag läser dem och avser alltid att föra en saklig dialog!