söndag, februari 06, 2011

Viktigt ta avstånd från extremism!

Storbrittanniens premiärminister David Cameron har liksom tidigare Tysklands förbundskansler Angela Merkel nu uttalat sig om vikten av att ta avstånd från rörelser som inte står för demokrati, yttrandefrihet, rätten att själv välja religion,mäns och kvinnors lika rättigheter osv.

Jag instämmer till fullo! Observera att detta också innebär en mycket stark kritik mot länder som i sina konstitutioner bygger in ofrihet och förbud med t ex lagar från 600-talet; som Iran och flera arabländer.

TT sammanfattar det så här, lite olyckligt, här i DN.

Länk till The Telegraph, här.

Johan Linander ger en bra kommentar på sin blogg, här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

12 kommentarer:

Mattias sa...

Och du är centerpartist? Du borde skämmas! Kom ut i förorterna och se vad ditt parti varit med och skapat.

De svenskar som har råd flyr för sina liv, särskilt unga svenska kvinnor. Jag har själv mött flera av dem, det borde du också göra!

Med FN-termer rör det sig om en etnisk rensning eller folkmord, om man vill tillämpa FN's liberala definition av begreppet "genocide".

Centerpartiet är med och begår ett folkrättsbrott mot den svenska urbefolkningen. Fullständigt vettlöst. När är det dags för den svenska motsvarigheten till Nürnbergrättegångarna? När ska du åtalas för DINA brott mot mänskligheten?

Anonym sa...

Det skulle inte förvåna mig om någon gång i framtiden det blir tunga diskussioner över vilket ansvar partierna hade på 1980 talet och framåt och varför Sverige blev så segregerat och som kriminellt som det blev.

Tänk dig följande.
Man står vid ett transport band och det börjar strula. Möjligheten att stanna upp transportbandet och rätta till de fel som uppstår är det normala tillvägagångssättet men inte i Sverige. Här fortsätter vi i oförminskad takt att köra på och allt fler problem uppkommer som någon förväntas lösa.

Anonym sa...

Centern senaste utspel att börja fiska efter röster bland invandrare är som att ge nuvarande centerpartister en enkel biljett till andra partier och mest troligt en del röster till SD.

Anonym sa...

Staffan Danielsson Centern!

Tycker du att Sverige ska öka invandringen?

Frågar Margareta i Skåne.

Staffan Danielsson sa...

Margareta.
om du läser mitt inlägg för någon vecka sedan om centerpartiets framtida vägval så står jag för en generös invandringspolitik, men samtidigt finns det gränser för hur många som Sverige kan ta emot och integrera vilket också borde diskuteras.

Anonym sa...

Generös flyktingpolitik...ett luddigt begrepp. De som finns här nu är ju inte integrerade ännu.
Är det inte dags att reda ut problemen som är nu, innan man öppnar gränserna ytterligare?
Jag ser ungdomsarbetslöshetens problem dagligen, så jag förstår inte hur ni tänker.

Maggan.

snabbisen sa...

Många hänvisar till att många invandrare inte är integrerade ännu idag, och därför ska man begränsa invandringen. Ingen av dessa belackare har någon politik för att lösa befintligt problem förutom att stoppa invandringen och att kasta ut resten.

Människor får extrema tankar pga frustration och maktlöshet, och vad är då botemedlet för detta? Ännu mer frustration och maktlöshet?

Stå på dig Staffan!

Från kulturberikaren
Alfredo Larosa

Anonym sa...

Att C med Maud som anförare nu vill profilera sig som motvikt till SD kommer att bli intressant.
Tanken bakom detta är naturligtvis att få bukt med dom dåliga opinionssiffrorna genom att försöka ta poäng i debatten mot SD.
Kanske man även kalkylerar med att få några röster från invandrade väljare med.
Detta kommer att vissa sig vara det mest ödesdigra beslut partiledningen gjort på länge.
Jag tror nämligen att detta ytterligare kommer skrämma bort vanliga C väljare som definitivt ej håller med partiledningen i denna fråga.

Axel

Hasse sa...

Varför är det bara invandrare från vissa kulturer som behöver "integreras"? Är integration samma sak som uppfostran?

Anonym sa...

Med en lagom stor invandring behövs ingen integrationspolitik, då löser det sig av sig själv. Integrationspolitiska åtgärder är att ta Alvedon mot benbrott, tämligen fruktlöst.

Vad är det i DN:s återgivning som är "olyckligt" menar du? Att den är korrekt och inte utelämnar det självklara att Cameron, likt Merkel, nu insett det självklara att multikulturen inte ens är dödsdömd, den har aldrig existerat annat än i vissa politikers drömmar.

/Martin

Staffan Danielsson sa...

Martin:
Jag tar inte avstånd från mångfald och impulser från olika kulturer, men jag tar avstånd från våldsbejakande extremism.

Anonym sa...

Och hur är det med rätten att fritt få välja livsmedel, kläder, fritidsnöjen och yrke? Alla dessa friheter vill djurrättsorganisationernna avskaffa. Ändå ger ni i riksdagen dem legitimitet genom att använda dem som remissinstanser o.d. Hur tänker ni där egentligen? Vad är väl lite islamism mot sveriges egna Djurens rätt?
F. Grön