söndag, augusti 23, 2009

Aftonbladet eller Expressen..?

jag har ju varit med ett tag och under den här tiden har nog Expressen varit den stora kvällstidningen huvuddelen av den tiden. Aftonbladet var lite mindre och lite rödare. Jag köpte nästan jämt Expressen, som så många andra.

Sedan lyckades Aftonbladet under 1990-talet (?) genom ett professionellt arbete växa förbi Expressen, samtidigt som Expressen hade en nedgångsperiod.

De senaste åren har jag vanligen köpt Aftonbladet på grund av - har jag tyckt - lite bättre journalistik (jag vet att allt är relativt) och framförallt en bättre sportbilaga.

Nu börjar Expressen bli lite bättre, och jag hoppas att de gillar läget och gör sportbilagan på färgat papper och ännu lite bättre...

Och Aftonbladet börjar åter kännas lite mer rödfärgat, med alltmer s-märkta arbetsmarknadsreportage t ex.

Och så nu Boströms famösa artikel om Israels påstådda förbrytelser. Och Aftonbladets väldiga fokus därefter på Israels reaktioner och inget på den möjliga bjälken i det egna ögat.


Så jag köper åter främst Expressen, och jag undrar om inte de kommer att återta marknadsandelar de närmaste åren...

Vi får se.


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Johan sa...

Jag tenderar väl att plocka på mig en Metro istället...

Iaf - tack för kommentar på mitt inlägg om din debattartikel i Land Lantbruk. Jag svarade, du kanske tar dig tid att läsa.

Anonym sa...

Aftonbladet eller expressen, du är ett skämt Staffan. Aftonhoran eller escortpressen, nej jag är ingen torsk som betalar prostituerade Journalister som ligger med politiker.

The New world Order är här, Maud Olofsson är med i Bilderberggruppen, vi vet att medierna är det likaså. Avgå Staffan, du är ett skämt och du är avslöjad.

Att du under hela ditt liv nästan bara läst Bonniers median expressen säger en hel del. RTa en koll hur många företag Bonniers äger i Sverige, i princip har de företag vars begynnelsebokstäver sammanfattar nästan hela alfabetet.

X

Anonym sa...

Intressant det där med Israel. Framförallt som det nu i dagarna har visat sig att den famösa artikeln om organstöld i sak var befogad
http://www.guardian.co.uk/world/2009/dec/21/israeli-pathologists-harvested-organs

Staffan Danielsson sa...

jag har inte läst mycket kvällstidningar innan jag kom in i riksdagen. Men oftare Expressen någon gång ibland på 1970-80-talet, sedan mer aftonbladet och nu åter mer Expressen.

De nya uppgifterna om organfrågan ska jag granska med intresse.