söndag, januari 04, 2009

- 20 ute - små marginaler!

Ju äldre jag blir ju mindre gillar jag stark kyla. Skulle något krisa eller krångla är marginalerna så små. Är man ute förfryser man snabbt om man får något problem vid gång eller bilfärd t ex. Den sunda landsbygdsbon Karin Jonsson - oppositionsråd (c)- i Norrköping vet ju hur man gör till skillnad mot t ex en brevbärare från staden.

I städerna upplever man ofta inte alls kylans risker, och staden uppfattas ofta som osårbar och inte berörd av t ex elavbrott och uppvärmningsproblem. Orsaken är given, i vårt ordnade samhället så fungerar ju sedan länge det allra mesta oavsett kyla och stormar med mera. Detta gör nog också att många klär sig tunt i trygg förvissning om att man alltid kan dyka in i värmen någonstans om man blir för kall. Och få kalylerar med att något oväntat kan göra behovet av kläder snabbt och tydligt.

Kan det vara så att det krigas mer i varmare klimat, funderar jag och tankarna går till eländet i Israel-Palestina-konflikten...Men så dyker Afghanistan upp och bromsar analysen, även om striderna ju lär lugna ner sig under vintertid.

Inga kommentarer: