söndag, november 02, 2008

Thage G punkt vill svika Afghanistan

Talibanrörelsen i Afghanistan är fundamentalistisk och hänsynslös. Man förvägrar t ex kvinnor utbildning och mänskliga rättigheter, och man mördar hänsynslöst oskyldiga människor och politiska motståndare i bestialiska terrordåd. Man kidnappar ledare och skär huvudet av dem, och man skickar massmordsterrorister in i folksamlingar för att spränga så många som möjligt till döds.

Med sådana hänsynslösa metoder är det svårt att hindra många dödsoffer i inbördeskrigets Afghanistan.

Förre talmannen Thage G. Petersson vill ge upp Afghanistan till talibanerna och låta deras illdåd leda till politiska framgångar. Det är svårt att tolka hans begäran om eld upphör och förhandlingar på något annat sätt.

Jag håller inte med, och våra svenska soldater i Afghanistan gör beundransvärda insatser för fred och säkerhet i ett plågat och sargat land sedan så länge.

3 kommentarer:

Leo sa...

Ursäkta att jag kommenterar det här under det här inlägget.

Jag vill bara säga att jag tycker att det är jättepositivt att Du driver frågan om en granskning av FRA!

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a=847555

Anonym sa...

Säga vad man vill om talibanerna, men när de bannlyste vallmoodling sjönk odlingen snabbt med 94% (siffra: wikipedia). Men sedan USA återställt ordningen är Afghanistan åter världsbäst i heroinproduktion och export. Görs något åt detta?

Staffan Danielsson sa...

Helt Ok, Leo. Vi får se var det landar.

Jag har väldigt svårt för Talibaner och Islamska domstolar som kränker mänskliga rättigheter genom att tvinga en hel befolkning att tillämpas regelverk från 600-talet e.kr.
Dödsstraff att ha en egen religiös uppfattning, kvinnor förhindras utbildning och tvingas till förklädnad, hemska medeltida lemlästningar och steningar är inte otänkbara, och icke muslimska liv är för en del inget värda med massmordsterror och halshuggningar som fruktansvärda realiteter.

Knarket måste bekämpas men inte till priset av talibanernas återkomst.