måndag, januari 21, 2008

"Vi förfogar över huvuden, händer,f ötter...."

Jag anser som ni vet att världen gemensamt borde fördöma - än mer än vad som sker - terrordåd/massmord riktade mot civila. Och jag har otroligt svårt för uttalanden som
dessa av Nasrallah.Hizbollaledare i hätskt utfall mot Israel

LIBANON. Hizbollahledaren Hassan Nasrallah framträdde på lördagen i Beirut inför tiotusentals shiiter under ashurahögtiden. Nasrallah talade för första gången på över ett år inför publik och gjorde flera hätska utfall mot Israel.
"Vi förfogar över huvuden, händer, fötter och även större kroppsdelar från israeliska soldater", förklarade Nasrallah vid ett framträdande i en förort i södra Beirut.
- Vad hade den israeliska armén att säga till familjerna till dessa soldater? undrade Nasrallah.
Hizbollahledaren förklarade att hans grupp stod redo för en ny konflikt med Israel. Det var Hizbollahs kidnappning av två israeliska soldater 2006 som ledde till det månadslånga kriget i Libanon mellan Israel och Hizbollah 2006. Före sitt överraskande framträdande vandrade Nasrallah genom de södra, shiitiskt dominerade, förorterna i Beirut omgiven av livvakter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag undrar över hur centern kommer att ställa sig till de förslag som läggs fram om den nya myndigheten på det civila området till våren? Jag bor intill en av de Räddningsskolor som tydligen ska läggas ner och jag måste säga att jag inte får det hela att gå ihop. Den utredning som föreslår detta, har ju inte alls samma syn på samarbete över myndighetsgränser och helhetsbildslösningar som den försvarsberedning du sitter med i? Ska din regering köra över försvarspolitikerna en gång till? Hälsningar från Centerväljare på landet

Staffan Danielsson sa...

Från mellersta östern till Sverige.

Regeringen kommer under våren att lägga förslag om en ny större räddnings- och krismyndighet. Och i det sammanhanget också behandla om det behövs 4 räddningsskolor som idag, eller 2 som utredaren föreslog. Och vilka som i så fall ska behållas.

Jag har besökt Skövde och imponerats över resurser och verksamhet.

Jag vet inte var regeringen landar, men känner själv att detta nog kan övervägas djupare

Anonym sa...

Tack för svaret. Jag tycker hela utbildningsfrågan måste ses över innan regeringen bestämmer sig. Annars riskerar man att lägga ner något som sedan måste byggas upp igen. Lycka till med påverkan av regeringen, vi är ju en del av den.