söndag, december 09, 2007

Corren och dubbla ledarsidor

Vi tar lite till om Corren, bra med en blog att lufta sig i!

Corren (östgöta correspondenden) var nog högerpartistisk en gång i tiden, skulle jag tro. Vill minnas att den sedan var "oberoende borgerlig" ungefär. Nu kommenterar den "ur ett borgerligt perspektiv".

För att markera sin ödmjukhet inför sin starka monopolliknande ställning som dagstidning har man anställt en "motledarsida", nämligen förre ledarskribenten på nedlagda s-tidningen Östgöten, Torbjörn Gustafsson.

Han skriver flera gånger i veckan sina krönikor som motvikt mot ledarsidan i övrigt. Torbjörn har flera förtjänster även om han är sjukligt fixerad vid någon sedan länge bortgången rocksångare från USA, den habile E. Presley.

Så han skriver ibland med humor och hygglig balans, och reklamerar sedan en tid ohämmat för sin privata blogg.

Men Torbjörn är inte för inte socialdemokrat, och givetvis kritiserar han alliansregeringen på sedvanligt s-sätt. Och vi borgerliga ledamöter får ju slängar av sleven.

Invektiven blir dock allt grövre, nu senast "spottloskor i ansiktet" och "folkfientlig politik".

Exemplen är de vanliga, deltidsarbetslöshetens "eviga stämpling" skulle varit kvar, fastighetsskatten borde varit oförändrat extremhög, allt under 80 procent i ett av världens mest utbyggade socialförsäkringssystem är katastrof osv. Någon helhetssyn av alliansens politik med jobben i centrum, nödvändiga skattesänkningar (där s accepterat 3/4 av jobbavdraget (!)), en bättre arbetsmarknadspolitik osv syns ju aldrig.

Det är en sak hur Corren lägger upp sina ledar- och debattsidor.

Däremot tycker jag att språkbruket bör vara rimligt vårdat, och det är det inte alltid idag.

Inga kommentarer: