torsdag, juni 07, 2007

krut i östgöta-CUF! Håll tyst, Staffan!

Det ska vara krut i ett bra ungdomsförbund! Och visst vet jag att mitt försvar för dagens partnerskapslag redan är överspelat hos c-ungdomen. Så här säger Vår ög-ordf till radio östergötland:

"Vi är ett liberalt parti med visserligen högt i tak där alla ska få uttrycka sina åsikter men någonstans finns det en gräns för vad man kan tycka och vad man kan säga menar Christoffer Rosendahl ,ordförande för CUF i länet.

Dom unga centerpartisterna är upprörda över att Östgötacenterns ende kandidat i riksdagen torgför åsikter mot partlinjen i den här frågan.

Christoffer Rosendahl säger att om Staffan Danielsson ska kunna fortsätta fram till nästa val, får han vare sig rösta emot partiet riksdagen eller eller propagera för sin ståndpunkt."

Jag har givit besked att jag har kvar samma uppfattning och står för den. Vill CUF ha riksdagsledamöter som alltid tycker som partiprogrammet ska man ju driva det.. Och de som kryssade mig i höstas visste nog att jag också kan ha egna åsikter, och stå för dem.

Diskussionen fortsätter, och medlemmarna och ytterst väljarna avgör! Så klart!

(Är fortfarande upprörd över Mona Sahlins hets mot oss bakom DN-artikeln, som fått andra att att ta efter än mer än "högerextremist" och med ordet "rasism" i samma mening. Hur kan en ledande politiker säga något sådant. Och ska det kunna ske opåtalat...Jag återkommer)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Staffan!
Även om jag inte är helt överens med dig i sak i den här diskussionen anser jag att du gör helt rätt som argumenterar för din ståndpunkt - vilken för övrigt säkerligen har starkt stöd inom centerrörelsen.
Det är mycket illa om vi inte längre har så högt i tak att man inte får ha olika uppfattningar inom en politisk folkrörelse. CUF-ordföranden i Östergötland agerar högst oliberalt när han uttalar sig som han tydligen har gjort.

Många hälsningar från Jämtland

Håkan

Staffan Danielsson sa...

hej Håkan!

Ungdomsförbund får och ska ta ut svängarna, och inom ramen för högt i tak kan östgöta CUF visst ha sin åsikt, tycker jag nog. Och jag har min och våra medlemmar avgör riksdagslistan så småningom, och så kryssen...
Däremot Sahlins uttalanden är jag upprörd över, vad släpper hon inte loss när hon sätter standarden; "de resonerar som högerextremister". Hon hetsar, och det är något mycket allvarligt.

Håkan Larsson sa...

Självfallet är Mona Sahlins agerande när hon försöker stämpla Thorbjörns, dina och övriga skribenters syn på äktenskapet som "högerextremism" allvarligt. Då extremiststämplar hon samtidigt en stor del av svenska folket.

Men problemet är större än så; den intoleranta och elitistiska syn gentemot de som tänker annorlunda som s-ledaren gör sig till tals för delas av företrädare för de flesta partier, även vårt. Ska vi ha en öppen debatt i viktiga samhällsfrågor, och detta är naturligtvis en sådan, måste olika uppfattningar få föras fram och respekteras. Det är ju grunden för ett demokratiskt samhälle.

Håkan