måndag, april 17, 2006

min första inlägg, lite i efterhand...

hej medborgare och väljare...jag tänker försiktigt börja blogga. Jag är riksdagsledamot sedan juli 2004, då jag efterträdde Lena Ek, nu centerns ledamot i EU-parlamentet. En tuff uppgift, Lena gör lysande insatser i Bryssel och tidigare i riksdagen.Jag har ingen hemsida än, och tänker börja blogga för att se hur långt det räcker. Riksdagens hemsida www.riksdagen.se är ju heltäckande för allt man gör där, varje motion, fråga eller interpellation finns redovisad och varje inlägg som man gjort i "kammaren" - i riksdagssalen. Tidigare kunde man enkelt under rubriken "sagt och gjort" se allt som varje riksdagsledamot gjort under året, nu är hemsidan förnyad sedan en tid och jag tror inte denna funtion fungerar än, jag återkommer om detta.

Jag är lantbrukare - eller företagare som vi allt oftare säger numer - från Bankekind utanför Linköping. Jag och min fru Ewa driver ett uthyrningsstall med 30 boxplatser - ja, det är ju Ewa som sköter det tillsammans med en medarbetare. Våra döttrar Märta och Lisa har var sin ponny där.Du som råker titta in och läsa på denna min blogg, hör gärna av dig på eller utanför bloggen med synpunkter!

Jag hade tänkt nu säga något om en lite otrendig motion som jag och min kollega Jörgen Johansson i onsdags lämnade in; om att avslå regeringens förslag att till år 2010 uppmana kommuner och landsting att tiodubbla sina inköp av KRAV-livsmedel till en merkostnad av över en miljard kronor.Jag återkommer om detta, motionen säger det mesta om vår analys och hittas lätt på www.riksdagen.se under fliken Dokument - motioner.Nu får vi se om det har blivit något,hälsar den jungfruliga bloggaren Staffan, född 1947.

3 kommentarer:

Maria Carlsson sa...

Välkommen i blogsfären! Ska bli roligt att läsa din funderingar!

Muharrem sa...

Efter en tids väntan har vi nu fått tillökning, av vår riksdagsledamot. Välkommen Staffan. Känns skönt att vi är ett parti som inte räds öppenhet.

Staffan Danielsson sa...

Tack för besöket här och välkomstorden!