måndag, april 17, 2006

ekodling och ungdomsarbetslöshet

Lars Andersson fixade en fin blog med foto och centerklöver. Så jag själv en med ny rubrik: SD Punkt.Kanske utan foto och klöver just nu, lite oklart varför.Härlig "vår"morgon med frost och sol nu, solen blir viktigare med åren!
Jag förstår inte att man kan intressera sig för oviktiga hockeymatcher längre, serien dog ju med Linköpings orättvisa - känns det på något sätt - förlust mot vad nu laget hette igen...

Avser fortfarande att utveckla min syn på regeringens snabbt tillyxade förslag att uppmana kommuner och landsting att på 4 år tiodubbla den ekologiskt certifierade maten, från 2-3 till 25 procent av alla livsmedelsinköp. Till en merkostnad på över en miljard kronor, utana någon analys värd namnet om motsvarande miljönytta erhålles. Se tillsvidare min och Jörgen Johansson motion i ämnet på riksdagens hemsida.....få se nu hur man länkar.

Efter 60 år med s-regeringar och LO-sekreterare som arbetslivsministrar, har den viktiga balansen mellan arbetsmarknadens parter blivit optimal...? Eller har pendeln slagit över lite för mycket åt LO-håll så att några försiktiga återställare behövs? Jag ser detta som en retorisk fråga i en allt mer globaliserad värld där ökad rörlighet på arbetsmarknaden är ett måste för oss alla. Det håller inte att klamra sig fast vid jobb man borde gått vidare ifrån, många går in i väggen och utbrändhet och sjukskrivning istället, det är bra att centerpartiet brinner för den orimligt höga ungdomsarbetslösheten och skapar en helt nödvändig debatt.Ju högre murar kring de som kommit in på arbetsmarknaden, ju svårare för alla med jobbsökarnackdelar att kunna klättra över dem; ungdomar, många invandrare, människor som varit sjuka tidigare, eller haft andra bekymmer i samhället.Vilka visar verklig solidaritet med dessa, vi som lyfter fram deras verklighet och diskuterar nya djärva grepp för att finna lösningar, eller de som inte ruckar sig en mm och ständigt anvisar olika praktik, beredskaps- och "plus"-jobb i en svåröverskådlig "åtgärdsström".

Inga kommentarer: