måndag, augusti 03, 2020

Studio Ett skyggar för Elefanten i rummet - även anno 2020.

Sedan i oktober 2019 rapporterar Facebooksgruppen Brottsligheten i Sverige Rapportgrupp grövre brott och exempel på "mängdbrott". Den bild som framträder är tyvärr att brottsligheten ökar på en del områden, och att grövre brott (personrån, bilbränder, knivhugg, våldtäkter, pistol och automatvapenskottlossningar, mord, grov misshandel osv) ökar.
Välkommen med i Gruppen och följ utvecklingen!

Det är tyvärr typ vardagsbrott nuförtiden att kriminella gäng (som alltmer drar runt på gator och torg i grupper om 5-10-20-30 personer) överfaller och rånar och ibland mördar de egna eller de i andra gäng som kan vara 13-15-17-19 år och mer. Deras "brott" som mördas i så unga år, det är ofta att de dragits in i knarkhandel och tytt sig till olika "ledare" som använder deras tjänster.

Varje mord på en "gängkriminell" är en tragedi och innebär att ett ungt liv släcks långt i förtid. Tyvärr sprider sig nu en uppfattning att mord på en t ex 13- eller 15- eller 17-åring är inte så mycket att bry sig om, de "får skylla sig själva". Jag tycker tvärtemot, varje människas liv är lika mycket värt.

Ibland, det förefaller vara allt mer frekvent, mördas även personer utanför gängen, nu senast en tolvårig flicka. Det är upprörande och fruktansvärt och en tragedi. Jag lyssnar på dagens Studio Ett i P1, som behandlar det inträffade fylligt i både timme 1 och timme 2.

Jag noterar att typ alla som får yttra sig, poliser, brottsforskare, politiker nu anser att brottsligheten och de grova brotten ökar och otryggheten därmed också. Detta sa man inte för några år sedan, då hänvisade många ständigt till BRÅ och Jerzy Sarnecki som länge hävdat att brottsligheten minskar och tryggheten växer.

Jag noterar också att Studio Ett och Dagens Eko, och typ alla riks- och lokaltidningar samt SVT och TV4, bara tröskar på om orsaker och vad som bör göras som gjorts i typ decennier.
Elefanten i rummet, om det kan finns något samband mellan den allt grövre brottsligheten och att Sverige kan ha haft en alltför hög migration under lång tid där vare sig första eller andra generationens invandrare i tillräcklig grad har fått arbete och integrerats osv, den nämns överhuvudtaget inte i Studio Ett och knappast heller i övriga media. 

Det enda som nämns är att kriminaliteten kan ha koppling till utanförskapsområden, men inget om hur de har tillkommit och utvecklats.

Tidskriften Kvartal belyser verkligheten i sin helhet och gör ett förtjänstfullt arbete under ledning av den skicklige förre Studio Ett-medarbetaren Jörgen Huitfeldt, men hans arv och exempel verkar tyvärr inte ha lämnat några avtryck hos dagens Studio Ett som istället trampar på i förutsägbar politisk korrekthet och ointressanta rundgångar i eviga panelsamtal utan lösningar samtidigt som verkligheten skenar.


2 kommentarer:

Pheobe Faith sa...

Nästan alla livsförhållanden i kärleksförhållanden är förmodligen liknande här, varje förhållande upplever olika slags problem i varje livsfas. Min make föll i en affär med en annan kvinna på sin arbetsplats och övergav därmed mig, vägrar att plocka upp mina samtal ibland inte fler textmeddelanden med alla möjliga ursäkter, jag märkte att hans kärlek till mig minskar och han sökte skilsmässa. Alla dessa förhållande problem jag gick igenom i mitt äktenskap i mer än 6 års äktenskap hade vi två härliga barn. Jag älskar min man så mycket att jag vill att saker ska fungera för mitt äktenskap eftersom jag värnar om mitt hem och jag gjorde allt för att göra mitt hem bland framgångsrika hem. Jag sökte på internet för att hitta lösning från äktenskapsrådgivning och astrologer hur man skulle få ett äktenskap att fungera. Jag läste vittnesbörd om bra kommentarer från en dam som heter Jennifer, från Los Angeles, USA av amerikansk medborgare. hon delade ett vittnesbörd genombrottet av vittnesbörd om hur hon hittar verklig kärlek efter 12 års separation i äktenskapet. Damen på inläggskommentaren sa att en Seniorprofet från Oduduwa Temple kärlek-astrolog hjälpte till att stava som gjorde allt möjligt i hennes liv idag, hon gav också ut e-postkontakten till denna Senior Profet, med den e-postadress jag kunde skicka ett meddelande till Senior Profet för hjälp och faderliga råd för att föra tillbaka min man hem. Han sa till mig att han kan hjälpa mig med en kärlek, jag förstod inte så mycket bättre förrän på sistone när det började fungera som han har sagt. Jag följde noggrant instruktionerna om hur man skulle äta lunch med ett antal andra små saker som jag fick instruktionerna att göra redo. Jag gjorde som han sa och två dagar efter spellunchen fick jag ett telefonsamtal från min make Anderson, och han sa att han skulle vilja se mig så vi kunde prata, sa jag ok ... sen senare på kvällen får jag ett textmeddelande med adress för plats för en middag med Anderson, jag möter möten och vi pratade, han ber om ursäkt och han var redo att få saker att fungera som en lycklig familj. Det händer allt som en överraskning för mig eftersom det verkligen fungerade och jag var så förvånad som wow ... är det här för verkligt, jag kallade Dr.Oduduwa Senior Profeten som lunchen trollformuleringar på telefon. Jag ringde honom för att uppskatta honom och sedan dess är mitt äktenskap välmående, fredligt kär. Jag är glad att min familj är lycklig och allt fungerar bra än någonsin tidigare. Alla dessa hade inte varit möjliga om inte hjälp av överste profeten Oduduwa. här är hans personliga e-postadress dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

Shaban sa...

Wow that comment up top! The things you read on the internet eh? :D

https://aab-edu.net/