onsdag, november 13, 2019

Dödshjälp närmar sig - De OBARMHÄRTIGA bromsar, tyvärr

Jag har kämpat för att Sverige, likt allt fler länder och delstater i USA, ska införa en rätt till dödshjälp. Här ett annat av mina många blogginlägg och artiklar.

En bred folkmajoritet på 60-70 % är för, som i de allra flesta länder.

De som är emot vill inte att den yttersta viljan hos människor som lider svårt i svår cancer eller ALS i livets slutskede ska respekteras, de ska fortsätta att lida in absurdum. De läkare och präster och politiker som vägrar att ens utreda frågan agerar obarmhärtigt gentemot de lidande, det är tragiskt.

Det är ändå en tidsfråga innan frågan utreds och jag är övertygad om att Sverige kommer att införa denna frihetsreform som under sträng kontroll ger ett mycket litet antal lidande människor rätten att få dö/somna in omgivna av sina närmaste innan lidandet och plågorna blir för svåra.

Miljöpartiets kongress vill utreda dödshjälpsfrågan. Moderaterna ska utreda den internt. Centerpartiets stämma har varit nära att besluta om utredning. Jag hoppas att Liberalernas landsmöte kommer att ta beslut snart. Agerar inte dessa partier kanske SD kommer ut och ställer sig bakom folkmajoriteten...

Den mycket seriösa organisationen Rätten till en värdig död har i flera decennier kämpat för att Sverige ska införa en rätt till dödshjälp. Organisationen har också ett närstående diskussionsforum på Facebook.

Alltfler tunga mediaröster tar ställning. Dagens Nyheter är en av dem och nu också Expressen.

Anna Rundcrantz, vars läkarpappa ändrade sig om dödshjälp när han själv drabbas av svår cancer och tvingades avsluta sitt liv under svårt lidande och utan någon nåd från stat och läkare, deltog mycket starkt i Uppdrag Granskning och skrev nyss en förnämlig artikel i SvD och en lika förnämlig slutreplik där. Hon använder t o m uttrycket "närmast sadistiskt" om dem som står fast vid att hennes pappa, och andra i samma situation, inte ska kunna undslippa dödskampen under svåra plågor utan istället tvingas att fortsätta det oerhörda lidandet några veckor eller månader till.


Tillagt 19 november:
Liberalernas landsmöte ställde sig med bred majoritet bakom kravet på att frågan om dödshjälp måste utredas.

Richard Lundgren som hjälpte sin svårt sjuka och lidande hustru att dö, vilket var hennes yttersta vilja i ett svårt lidande i en svår sjukdom, dömdes nyligen till 1,5 års fängelse för dråp. Detta har väckt ett stort engagemang hos väldigt många människor. Här intervjuas han i TV4. Och här belyser TV4 frågan.
Notera att Richard Lundgrens hustrus fall faller utanför Oregonmodellen för dödshjälp som endast tillåts om man har max ett halvt år kvar att leva. 

1 kommentar:

Dilek Kolat sa...

Hej, säsongs hälsningar till alla mina vänner där ute, är här för att berätta lite om hur jag fick min man tillbaka med hjälp av en stor man som heter Dr.Amiso. Är Alice Lucas, efter att ha varit i förhållande med honom i tio år, min make bröt med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka på grund av den kärlek jag har till honom, bad jag honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän på nätet och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta Dr.Amiso, den stora stavmästaren som kunde hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka, men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än för att pröva det, mailade jag Dr.Amiso, och han sa till mig att det inte fanns något problem att allt kommer att vara okej innan 48 timmar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan 48 timmar, han kastade trollben och överraskande under den andra dagen, det var cirka 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände, att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom, det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, vem som helst kan behöva hjälp av Dr.Amiso stavmästaren, hans e-postadress är (herbalisthome01@gmail.com) du kan maila honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller cancer, vill gifta sig med älskaren efter ditt val eller skilsmässoärenden, hälso- eller äktenskapsproblem, vad som helst, ge inte upp, kontakta honom på herbalisthome01@gmail.com