söndag, oktober 08, 2017

Beröm från Ledarsidorna, Johan Westerholm

Den socialdemokratiske fritänkaren Johan Westerholm driver den intressanta bloggen Ledarsidorna med enligt uppgift 450.000 besök per vecka. Den finansieras i hög grad av de som läser den.

Teologen med mera Ann Heberlein, nu riksdagskandidat för moderaterna, skriver krönikor där, här om extremism, enligt henne ett existensiellt problem där ideologier betyder mycket.

I en personlig kommentar skriver Johan Westerholm att Heberleins artikel inte varit möjlig att skriva för ett år sedan. Han nämner också Magnus Norells bok Kalifatet samt 6 andra personer  som genom folkbildande arbete har bidragit till att förändra debattklimatet och bidragit till att Johan Westerholm börjat intressera sig för frågor kring migration.

Jag ingår bland de 6 nämnda personerna tillsammans med SvDs ledarskribent Per Gudmundsson samt 4 modiga utlandsfödda kvinnor; Merit Wager, Hanna Gadban, Sara Mohammad och Nalin Pekgul.

Jag är hedrad över att omnämnas av Johan Westerholm och har stor respekt för de som jag nämns tillsammans med.


4 kommentarer:

Tistel sa...

Du nämns välförtjänt!

Tycker ditt förslag om korrigering av "felaktig ålder" i folkbokföringen kommer 5 eller 10 år för tidigt. Förslaget i sig om att attityden "rätt ska vara rätt" för att underlätta för byråkratin.

Givet hur Hanif Balis avslöjande igår så är det troligen många som kommer behöva få sin ålder kontrollerad i efterhand.

I övrigt så står du för ett (c) som jag som allmänborgerlig väljare kan ställa mig bakom. Tyvärr är du väldigt ensam i dagens populistiska och postmodernistiska (c) politik på riksdagsnivå. Allra mest verklighetsfrämmande är migrationspolitiken och energipolitiken.

I övrigt fortsätt ditt viktiga demokratiska arbete med att bredda (c) interna politiska debatt.

Lasse S sa...

De allra flesta politiker med självaktning och humanistiska värderingar skulle betacka sig för att nämnas tillsammans med denna illustra samling personer. Men visst, det är nog i denna sörja du hör hemma och inte i Centern. Så bra att du äntligen har funnit din politiska hemvist.

Anonym sa...

Definiera gärna "humanistiska värferingar" Lasse S. Det kan betyda i princip vad som helst i dagens bisarra politiska och mediala klimat.

Staffan Danielsson sa...

Tistel ger beröm medan Lasse S totalsågar vid fotknölarna. Jag avstår dock gärna Lasse S sällskap för förmånen att omnämnas med t ex Nalin Pekgul, Sara Mohammad, Hanna Gadban och Merit. Wager. Jag respekterar också Magnus Norell och Ann Heberlein, samt den modige och alltid intressante Johan Westerholm.