torsdag, september 14, 2017

Riksdagsomröstning i C-Ög, jag kandiderar!

För 5 år sedan kandiderade jag till riksdagen som 2:a på östgötacenterns riksdagslista. Jag stödde Lena Ek, som var etta, men gjorde ändå en liten personvalskampanj. 12 % av alla som röstade på Centerlistan i valkrets Östergötland kryssade mitt namn, vilket naturligtvis gjorde mig stolt och hedrad. Mitt bästa kryssresultat nånsin (2006 hade jag nog runt 7 %, 2010 10  % och så 2014 12 %).

De två första åren toppade jag listan men trots andraplatsen 2014 ökade antalet kryss för mig. Lena Ek var dock outstanding med hela 16 % som kryssade henne.

Jag gjorde ett blogginlägg den 26 juli 2014 betitlat "Varudeklaration Staffan Danielsson, för kryssbenägna i riksdagsvalet..!"

Om jag skulle kandidera ännu en gång för mandatperioden 2018-2022 så skulle jag kunna hänvisa nästan ordagrant till den varudeklarationen, jag står för precis detsamma även idag!

Men ska jag kandidera, jag är ju 70 bast..? 

Jag, och min fru och familj, har funderat och pratat kring detta under vintern. Så småningom landade vi i ett beslut som vi är väldigt trygga i. Jag har en god hälsa (peppar, peppar) och ett fortsatt starkt politiskt engagemang för Sverige, Centerpartiet och Östergötland. Jag anser mig ha stor nytta av min erfarenhet och i riksdagen är tyvärr erfarenhet en stor bristvara, vad gäller unga äldre över 65!

Så jag står till förfogande som riksdagskandidat, anser medlemmar, parti och väljare att jag kan bredda en riksdagslista och göra nytta i riksdagen en period till så är jag beredd att satsa helt och fullt på det. 

Min regiontidning Corren skrev om mig på familjesidan och var lite brydd att jag hellre pratade framtid än dåtid. 

Tidningen Senioren och Länstidningen Östergötland gjorde också stora intervjuer. 

Hur det än blir med mig så kommer Centerpartiets riksdagslista i Östergötland att bli stark med mycket goda kandidater med stor bredd. Vilka är de då? Ja, medlemsomsröstningen börjar imorgon och håller på till den 30 september, här är en länk till kandidatpresentationen.

Alla våra över 1500 medlemmar har fått ut en fyllig skrift och de flesta, hoppas jag, ska rangordna 7 stycken de håller på i alla 3 valen. 

Hade du varit medlem för någon månad sedan hade du också kunnat rösta (nu får det bli nästa gång i så fall), som medlem stärker du svensk demokrati genom att våga stärka ett bra parti, du får bums tillgång till kommungruppernas möten och till vår mycket fylliga medlemsinformation på Centerpartiet.se där också vårt utmärkta intranät finns fullspäckad med information och diskussionsmöjlighet. 

Där kan du också längst ner enkelt anmäla dig som medlem för bara 150 kr per år!

Eller göra så här: 

Du kan ansöka om medlemskap på tre olika sätt.
  1. Fyll i formuläret nederst på Centerpartiet.se. Eller
  2. Skriv Centerpartiet (mellanslag) personnummer (mellanslag) mejladress och skicka till 726 72 så får du en avi på 150 kr hem i brevlådan. Eller:
  3. Skriv ditt personnummer, mejladress och swisha 150 kr till nr 123 421 85 33.

1 kommentar:

Anonym sa...

Du ska absolut vara något att välja igen! Jag kommer absolut inte att rösta för C, men du är vettig i det allra mesta så det får bara inte gå förlorat och kanske ersättas med någon okunnig veligpetter, som det finns för många av som det är. Jag med säkert flera skulle inte ha något emot att du ersätter nuvarande Jönsan som migansvarig inom C.

/50-bastare