lördag, april 29, 2017

Tid från asyl till 50 % i arbete; 15 (8) år

Många vill så gärna att migrationens verklighet ska vara bra ur alla aspekter. Och visst är migration i grunden bra och tillför ett samhälle spänst och dynamik.
Samtidigt finns det nackdelar som också måste beskrivas, t ex att integrationen i Sverige är rätt usel och att flyktingar har så svårt att komma i arbete.
Så länge detta består kostar flyktingmottagandet stat och kommuner betydande årliga belopp, just nu kring 80-100 miljarder eller så.
"Alla" har talat om bättre integration och fler i arbete i många år, men tyvärr har inte mycket förbättrats. Två från nordiska ministerrådet söker på SvD Debatt​ anslå en positiv ton och vill och menar säkert väldigt väl.
Det sänker dock hela artikeln i hög grad, tycker jag, när de handskas så slarvigt med verkligheten på en helt central punkt, hur lång tid tar det för flyktingar att komma i arbete.Jag replikerar.

3 kommentarer:

gruelse sa...

När sjutton ska svenska sjuklöverpolitiker vakna och komma till sans? Vi har inget integrationsproblem i Sverige! Vi har ett massinvandringsproblem i Sverige!

Danska politiker, som till skillnad från svenska dito uppenbarligen har sina själsförmögenheter i ordning, anser med rätta att de svenska politiker som står bakom den förda svenska massinvandringspolitiken, är idioter.

Tack vare våra styrande sjuklöverpolitiker är per capita-invandringen till Sverige skyhögt över EU-genomsnittet. Att invandringen till Sverige skulle ligga på EU:s miniminivå är således en lögn som basuneras ut i svensk MSM.

Svenskarna kommer inom några decennier att bli en minoritetsgrupp i sitt eget land! Svenska traditioner som bärs upp av svenskar, försummas! Det månghundraåriga konungariket Sverige begår ett nationellt självmord!

Historiens dom kommer bli hård över dagens sjuklöverpolitiker!

K_R sa...

Problemet med de långa integrationstiderna beror dels på den svenska kravlösheten, vi måste sätta större press på våra asylinvandrare att gå igenom sfi:n betydligt snabbare och bli självförsörjande.
Bidragssystemet måste reformeras så att bidragen motsvarar 75-80% av lägstalön och sen måste man införa så att man kvalificerar sig för vårt sociala skyddsnät, 5 år för EU-medborgare och 10 år för utomeuropeiska invandrare, när man invandrar ska man bara få tillgång ett basskydddsnät, t.ex. ska föräldraförsäkringen omfatta högst 250 dagar för barn födda här och omfattningen i tandvårdsförsäkringen reduceras till bastandvård och inga dyra åtgärder som implantat.
Reglerna för anhöriginvandring måste också tillämpas betydligt striktare och bli ett slut på alla undantag för "flyktingar. Vill man ha hit en fru eller familj så ska man kunna visa att man kan försörja dem genom eget arbete och inte någon bidragsanställning och ha en lämplig bostad.
Genom de här åtgärderna kan vi snabba på inträdet på arbetsmarknaden genom att man ser att egen försörjning lönar sig och inte som nu att man många gånger får det sämre när man arbetar jämfört med att leva på bidrag, speciellt familjerna förlorar på att arbeta.

Anonym sa...

https://ledarsidorna.se/2017/05/pensionslavinen/
"Kommunerna" http://ulmerkotten.blogspot.se/2017/05/hur-man-forstor-ett-land.html