onsdag, november 02, 2016

Utred våldtäktsstraff - Fråga till justitieministern

Ja, jag är aktiv på, och gillar, sociala medier. Jag lägger en del tid på dialog med medborgare och med andra politiker (inte så många tyvärr) där.

Jag länkar till och får mycket synpunkter på det jag driver och massor av samhällsfrågor. De som diskuterar med mig följer det jag driver, ger synpunkter och tillsammans får vi del av massor av aktuella och intressanta länkar. Frågorna genomlyses, argumenten mejslas osv.

Karl Beijbom, bokförläggare och journalist, gjorde ett glödande inlägg i Politisk Allmändebatt sedan flera män som polisanmälts för våldtäkt på en Finlandsfärja, höll vakt utanför dörren osv friats av domstol. Kvinnan steg fram och var kränkt och upprörd, liksom Karl Beijbom.

I Ludvika våldtogs en kvinna av 3 utlandsfödda män (enligt  starka rykten på sociala medier, media anger bara 3 män, jag anser att det är contraproduktivt att undanhålla så mycket information som svenska media gör idag, se min debattartikel på SvD Brännpunkt). DNA bevisade att alla varit på platsen och att två av dem våldtagit kvinnan. Alla 3 friades och fick/får betydande skadestånd, kvinnan förlorar all ersättning.
Jag får uppslag till motioner, frågor och interpellationer.

Jag modererar bl a Facebooksforumen Politisk Allmändebatt (för alla som vill diskutera i sak och i respekt för varandra), Politisk Centerdebatt (öppen för alla på socialliberal grund) och Centervänner PolCV (för centermedlemmar).

Vill ni lyssna eller diskutera och öka er allmänbildning, välkomna med!

Jag redovisar dessa 2 exempel i en fråga till justitieminister Morgan Johansson och frågar om han avser att utreda skärpningar så att uppenbart skyldiga våldtäktsmän och medhjälpare inte ska undgå straff.

Jag redovisar svaret här när det kommer.

Tillagt den 10 november: Justitieminister Morgan Johansson har svarat och verkar ta denna viktiga fråga på stort allvar, bra! Karl Beijboms vrede fick mig att fråga och kanske har det medverkat till att knuffa justitieministern en liten bit i rätt riktning.

2 kommentarer:

Bo sa...

Bra jobbat Staffan - ser fram mot svaret från Morgan.
Har dock inget hopp om en ändring - rättsväsendet styrs av aktivisten Anne Ramberg och hennes odemokratiska nätverk Ruben och Hilda. Där förövrigt Morgan Johansson är medlem.
"Eliten" har tagit makten och kan inte bry sig mindre om ett eller annat våldtäktsoffor.

Anonym sa...

Jag uppmanar alla politiker i Sverige att läsa Wikileak.

#DNCLeak (2 dumpar), senaste 2:an kom inatt med drygt 8000 nya emejl.
#PodestaEmails (32 dumpar hittils)

Att våra journalister inte rapporterar om korruptionen och brottsligheten gör att man kan misstänka att detta är något större, något globalt. Okej ingen vill ta i det före valet, men efter valaet så måste detta upp...

Har lagt 5 timmar per dag (30 dagar) på detta, finner inte ord. Tror inte en halv procent har kommit fram i msm.