fredag, maj 13, 2016

Nolltolerans när polis o ambulans attackeras!

I alltför många förorter och stadsdelar i Sverige idag råder viss laglöshet, eller säg till dels andra lagar än de av riksdagen fastställda. Kvinnor förtrycks, kvinnor kan ibland  inte röra sig var man vill eller klä sig som man vill eller gifta sig som man vill. Poliser, brandmän och ambulanspersonal och deras fordon attackeras ibland med glåpord och stenkastning och knivar.

Dagens Nyheter skriver idag bra om detta, i en ledare som nog varit otänkbar för bara något år sedan.

Jag funderar i banor att samhället/staten nu måste vara oerhört tydlig i det fullständigt oacceptabla att trakassera kvinnor på olika sätt samt än mer i att håna och attackera poliser och andra myndighetsföreträdare. Samhället/Staten måste göra allt för att skydda de medborgare som trakasseras och de poliser och brandmän och ambulanspersonal m fl som hånas och angrips.

Dessa budskap måste adresseras på en rad olika sätt.

Jag tror att ett sätt måste vara att skärpa straffen för dem som trakasserar och attackerar, och jag överväger att interpellera regeringen om detta. Tänker jag rätt eller fel?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du tänker rätt! De som gör det här kommer inte att påverkas av "tillrättaförande samtal."

När det gäller polis så kan jag rent intellektuellt förstå att man i vissa länder ser dem som "motståndare" eller makten verktyg. Jag håller naturligtvis inte med, men jag kan förstå att vissa ser det så.

Men att anfalla ambulanser? Vem tjänar på det? Vad är syftet?
Handlar det enbart om att markera sitt revir?

Ann Helena Rudberg sa...

Kan tyvärr inte läsa ledaren eftersom jag inte betalar för detta. Skriv gärna utförligare om vad som står. Annars är det bedrövligt att detta inte har uppmärksammats mer tidigare. Men kanske är det NRK:s reportage från Husby, som återigen har ställt allt på sin spets för de jagas förstås bort från kaféet där de sitter och intervjuar. De ska inte tro att de får gå vart de vill skriks efter TV-teamet. http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/norskt-tv-team-utsatta-for-stenkastning-i-husby

Anonym sa...

Du tänker helt rätt!
Det du skriver ligger enligt min bedömning helt i linje med hur de flesta "vanliga svenskar" ser på saken.
En stor majoritet är antingen uppgivna eller fly förbannade över den tycka-synd-om-attityd och flathet som präglat hanteringen av stöket i utanförskapsområdena.
Hårdare tag skulle säkerligen glädja de flesta!
Utom de kriminella, förstås!

Anonym sa...

Enkel biljett ut ur landet för dessa personer

Anonym sa...

Du tänker rätt. När det gäller migranter ska dessa omedelbart skickas tillbaka vid våldsamheter.

Sverige kan inte hantera dessa personer enligt normala lagar. Vi behöver speciella migrant-lagar.

Vi måste lära oss förstå den mentalitet som ligger bakom dessa våldsamheter, och agera på ett sätt som skyddar den svenska befolkningen, inkl. polis, ambulans osv.

Anonym sa...

Hej Staffan, ja jag tycker du tänker helt rätt. Och det måste ske krafttag NU Sverige håller på att implodera. Den ena galenskapen/ idiotin/ hotet efter den andra uppdagas varje dag. Idag är det tisdag 17/5 och sen i söndags 5 eller 6 upplopp, med stenkastning, i olika invandrartäta stadsdelar runtom i landet, ett mordförsök mot polis, en polis misshandlad mm mm (förövrigt har bilderna på stenkastningen här en slående likhet med bilder på stenkastande palestinier mot Israeler)
Islamister sitter i olika demokratiska institutioner i alla partier(utom SD, tror jag)
Gäng som terroriserar samhället. Försvaret är obefintligt. Polisen är underbemannad och de har inget stöd ifrån ledning eller regering. Finns inga bostäder. Regering och Alliansen släpper in hela jordklotet och ger dem allt, på bekostnad av våra egna barn och pensionärer. S.k EU-migranter finns överallt och de ska visst få sätta sina barn i skolan här, "papperslösa" får full tillgång till välfärden det är ju kriminellt att uppehålla sig i Sverige utan uppehållstillstånd, det är kriminellt att att inte lämna landet efter tre månader som EU-migrant osv, osv, osv listan kan göras hur lång som helst. Va f-n ska jag följa lagen och betala skatt för när främlingar kan göra va f-n som helst i vårt land utan att lagen gäller dem. Jag är så j-a förbannad på hur det här landet styrs så jag kräks. Sen tycker jag att den den där humbugvetenskapen "genusvetenskap" ska strykas från statliga bidrag och plockas bort från universiteten. Den är stor orsak till den åsiktsdiktatur som råder i detta landet och som resulterat i landets tillstånd. Det går att fortsätta med våldtäktsepidemin(våldtäkt används som krigföring i många länder, könsobalansen en tickande bomb, svek mot svagare flyktingar som är kvar i närheten av kriget, Asylbedrägerierna mm mm finns ingen ände på eländet Sverige begår självmord.
Jag har mycket lite hopp, undersöker möjligheterna att flytta utomlands för att slippa sitta mitt i kaoset låta mina barn växa upp i det här + att jag vill inte betala skatt i det här landet längre. Sverige har importerat mellanösterns(islam) krig, och ingen vill/vågar ta ansvar.

Anonym sa...

Det lär inte bli bättre av sig självt, snarare värre.
Vore jag yngre skulle jag emigrera.