lördag, september 26, 2015

Mitt inlägg i asyldebatten på C-stämman

Media skriver om gårdagens debatter och beslut på centerstämman i Falun. Jag gläds storligen åt Natobeslutet med bred majoritet, verkligheten har förändrats och ett nödvändigt starkt nordiskt försvarssamarbete kan endast ske under ett gemensamt Natoparaply.

Man skriver också om asyldebatten, här i ekot, här i SvD och här igen, och i Expressen. Jag samtalade med Johanna Jönsson i SVT Forum.

Jag har fått frågor om jag inte längre ska diskutera asyl- och migrationsfrågor i samhällsdebatten. Jovisst ska jag det. Däremot ska jag inte längre på ett bra tag tjata om detta i centerrörelsen.

Här är mitt blogginlägg inför gårdagens debatt på centerstämman och här mitt enminutersinlägg i debatten;

"Centerpartiet har en väldigt bra politik och en lysande partiledare. Vi kan nå 15-20 %.

Ett parti som ska styra Sverige måste ha en realistisk politik på alla områden. Vi kan inte som Miljöpartiet driva förslag med mycket hjärta men utan ekonomisk realism. Sverige riskerar att gå in i väggen om vi som enda land i Europa öppnar våra ambassader för de många miljoner flyktingar som finns. Låt oss driva på för att EUs länder tillsammans gör det, men Sverige kan inte ensamma gå före.

Centerstämman tog 2013 ett radikalt beslut om att svenska ambassader skulle öppnas. Idag kommer detta att åter bekräftas en bedövande enig stämma, trots att jag gjort vad jag har kunnat för att ändra det.

Jag respekterar givetvis partiets ståndpunkt, jag hoppas att det inte kommer att bromsa vår uppgång och ska i Centerpartiet inte längre tjafsa om detta på ett bra tag. (Läs mer på min blogg!)

"Känd kritiker kapitulerar", Dagens Eko. 

10 kommentarer:

David sa...


För oss -och vi är många- som undrar om det finns ngn kvar att hoppas på i de etablerade partierna vad gäller en öppen o vaken syn på immigration så är svaret nedslående.

Staffan Danielssons röst har tystnat i partiet och allt annat än ständigt ökande immigaration är rasism. Beklämmande.

Anonym sa...

Ett mycket ledsamt besked.

Stefan Karlsson sa...

Vad är det som driver Centerpartiet att inte bara fortsätta, utan att också göra det ännu mer attraktivt och enkelt för flyktingar att ta sig till just Sverige?
Ser inte ni politiker alla de problem som uppstått och fortfarande uppstår i kölvattnet av denna överdimensionerade asylpolitik?
Hur är det tänkt att alla kända problem ska kunna lösas när vi vet att denna massiva flyktingström till Sverige kommer att fortsätta i många år?
Om problemen är stora nu, lär de växa sig ännu större. Helt obegripligt att politiker inte ser de problem som vanliga medborgare ser.
Är det medias massiva propaganda som får er politiker att blunda för problemen? Ser ni en ny och potentiell väljargrupp växa fram, när trogna centerväljare uppenbart valt andra partier att rösta på? Eller är det så enkelt att ni under inga omständigheter vill ge SD ett lillfinger och att ni istället gör allt för att motarbeta dem på alla plan.
Det är tre år till nästa val och med tanke på de problem vi nu ser, att flyktingströmmarna slagit nya gigantiska rekord fram till 2018 och att de redan höga kostnaderna skenat...lär svenska folkets dom bli hård när valet ska avgöras.

Ni i Centern siktar på 20%. Glöm det, ni lär istället få svårt att behålla er plats i riksdagen 2018 och lika bra är det.

Hälsar en f.d. centerpartistisk väljare...men betoning på f.d.

Peter sa...

På väg in i väggen ni. Frågan är hur detta ska fungera när Sverige tvingas ompröva flyktingmottagningen.

Anonym sa...

Oj, måste tänkta på procenten och vår framtid för Centern! Skit i att tänka på Sveriges framtid!

Anonym sa...

Det är en väldigt negativ bild som sprids om Sverige jämfört med övriga Europa, utifrån en sammanställning från United Nations Office of Drugs and Crime (UNODC) över brottsstatistiken för olika länder. Nedan presenteras brottsfrekvenserna (polisanmälda brott per 100000 invånare) för två årtal och olika brott, samt Sveriges plats i en europeisk rangordning:

Brottsfrekvens 2003 respektive 2013:
Assault_____ 728,9_____ 839,8_____ högst i Europa
Theft_____ 4351,4_____ 4002,0_____ högst i Europa
Robbery_____ 95,9_____ 87,4_____ 7:e högst i Europa
Burglary_____ 1372,2_____ 892,8_____ 5:e högst i Europa
Domestic burglary__543,6___ 424,8_____ 4:e högst i Europa
Motor vehicle theft__751,5__ 289,7_____ 2:a högst i Europa
Total Sexual violence__113,5__ 190,0_____ högst i Europa
Rape_____ 25,0_____ 58,9_____ högst i Europa
Homicide_____ 1,1_____ 0,9_____ har ej rangordnat

Brottsfrekvens 2005 respektive 2013:
Theft of Private cars__349,8___ 115,1_____ 3:e högst i Europa
Sexual Offences Against Children__173,2___ 420,4_____ 2:a högst i Europa

Mellan 2003 och 2008 ökade brottsfrekvensen för narkotikarelaterade brott med 78 % och var högst i EU.

UNODC anger också att andelen utländska medborgare på fängelserna 2003 var 21,6 % och 2013 var den 32,4 %:

Lägg därtill också raskravallerna i Husby, stenkastning mot utryckningsfordon i storstadsförorterna, självmordsbombaren i julruschens Stockholm 101211 et cetera; händelser som vittnar om social oro i samhället och som har uppmärksammats i utländska medier.

Så förtroendevalda politiker, beslutsfattare och PR-människor i konungariket Sverige, varför har ni byggt upp denna kriminellt belastade bild av Sverige, där den sociala oron i samhället är påtaglig?

Har det möjligen att göra med senare tids ”mass immigration” (enligt en artikel i den ansedda tidskriften ”The Economist”), varvid antalet och andelen utrikesfödda har ökat, samt det faktum att utrikesfödda jämfört med inrikesfödda med två inrikesfödda föräldrar, enligt BRÅ 2005:17, har följande överrisker för följande polisanmälda brott:
* Våldtäkt 5,0; Mord 4,2; Rån 4,1; Sexuellt våld 3,2; Misshandel 3,0; Brott mot narkotikalagstiftningen 2,0?

https://data.unodc.org/?lf=1&lng=en#state:35

Fredrik L sa...

Det är bra att vi slipper höra fler fördomar om invandrare och islam från Centerns östgötabänk. Ta i stället lärdom av Annie. Hennes sätt att debattera flyktingfrågan spelar i en helt annan division. Studera gärna i detalj hur hon fullkomligt krossade den stackars SD-representanten senast det begav sig i Aktuellt i augusti.

Anonym sa...

@Fredrik L september 29,2015
"Det är bra att vi slipper höra fler fördomar om invandrare och islam från Centerns östgötabänk."

Vad är det för fördomar du syftar på? Ge exempel! Eller är det bara sinnessjukt svammel från din sida?

Anonym sa...

Tråkigt. C går samma väg som FP och M.

1970 skrev Albert O. Hirschman boken "Exit, Voice, and Loyalty". Den handlar om hur människor hanterar sämre "service" - det må vara från företag eller samhälle. Alternativen är Exit - att ta sig någon annan stans, och Voice - man talar för sin sak och påpekar att saker kan skötas bättre.
Loyalty - lojalitet - påverkar hur länge man blir kvar och försöker förändra till det bättre. Alternativt uttryckt, man hoppas att det blir bättre.

Modellen har tydligen utökats med
Neglect - man ger upp och lägger ned mindre energi på rörelsen/jobbet. Med andra ord accepterar man att det blir sämre.

Anonym sa...

Nu bara 10-15 år innan svensken är i minoritet enl Tino Sanadaji. Hoppas politiker och journalister är nöjda.