fredag, juni 05, 2015

Mina "memoarer" i boken Kluvet Land, bara 120 kr!

Jag har fått förmånen att skriva mina "memoarer" tillsammans med spännande medförfattare i Anders Bockgårds antologi "Kluvet Land". Om mina strider i LRF och i riksdagen, rätt många faktiskt.
Överraskande prisvärd bok, måste jag säga, 300 sidor för 120 kr. Beställ gärna bums! Sommarläsning och gebortbok! Mina öppenhjärtliga avslöjanden skrevs som pensionär, men publiceras när jag åter snart är riksdagsledamot, så var det inte tänkt...

Anders Bockgård: "Antologin KLUVET LAND, som i olika avsnitt bl.a. behandlar den ökade klyftan mellan land och stad, beräknas komma ut den 15/6. Boken är i pocketformat och omfattar drygt 300 sidor. Priset är 120 kronor plus 35 kr i frakt vid köp av en bok. (vid köp av flera böcker blir det betydligt billigare frakt per bok). Boken beställs på bockgard@tryserumgardar.se eller genom att sätta in pengarna på Anders Bockgårds pg 62 91 17-3. Glöm inte att ange namn och tydlig adress."

Jag klarar inte att kopiera in bokens omslag (se Anders Bockgårds FB-sida) men här är bakomslagstexten:
Boken är en antologi om klyftan mellan stad och land.
Staffan Danielsson, agronom och f.d riksdagsman för Centerpartiet, numera stridbar pensionär, skriver om sina strider i LRF och i riksdagen.
Lars-Håkan Halldin har varit lantbruksdirektör i Sparbankerna och startade tidningen Lantbrukets Affärer. Han vägar säga vad många inte ens vågar höra, i detta fall en analys av SD.
Annelie Sjöberg är gymnasielärare i svenska och franska, socialliberal icke-feminist som anser att kön inte ska spela något roll och tar här temperaturen på svensk feminism.
Martin Moraeus är lantbrukare i Orsa, civilingenjör i matematisk fysik och ordförande i LRF Dalarna. Han skriver kunnigt om äganderättens principer.
Åsa Nilsson Vallenberg är skogsentreprenör och renägare utanför Luleå. Hon berättar om delvis självupplevda konflikter i Sameland.
Karl Danielsson är agronom med 30 års erfarenhet som lantbruksmäklare och kan svensk fastighetsmarknad som få. Här penetrerar han vargfrågan ur olika perspektiv.
Per-Ola Olsson är lantbrukare och frilansjournalist som har blivit kallad allt från dagboksskrivande pajas till skicklig bloggare, som i Dackes och Mobergs anda kämpat mot fogdevälde och rättsröta. Här skriver han en omskakande berättelse om "djurskydd" i Skåne.
Anders Bockgård, bokens redaktör, är jord- och skogsbrukare i gränslandet mellan Östergötland och Småland och har sedan tidigare ett antal böcker på sitt samvete. Här synar han kritiskt Den tredje statsmakten, dvs media, ur ett landsbygdsperspektiv.

Vad handlar då mina "staccatomemoarer" om? Hår en del frågor som berörs:

Lite om mig. Om LRFs radikala och felaktiga "spårbyte" under Bo Dockered. Om Dockereds, Jonssons och Trapps ohemult slösaktiga pensioner, i det fördolda. Om LRFs och Statens välmenande men delvis fiaskoartade strategi "Den svenska modellens jordbruk". Om att "Organic" inte bort få ta monopol på begreppet ekologi. Om att nästan bli LRFs ordförande. Om FRAs signaspaning och om C-konvulsioner från Annie Johansson (Lööf) och Federley. Om Centerpartiets idéprogramsdebatt och om fri invandring som mantra. Om åsiktskorridoren och om heliga svenska asylregler. Och om dödshjälp, om för stränga synfältskörkortskrav, om statliga djurskyddsövergrepp och om allemansrättens fokusering på rättigheter men inte skyldigheter.


2 kommentarer:

Anonym sa...

"Tala i vredesmod, och du skall hålla det bästa tal du någonsin ångrat".

Nåja, så illa är det kanske inte!

Unknown sa...

Visst kan man säga fel saker i vredesmod, men i dagens Sverige får du inte ens tala i vredesmod, så det blir lite fel . hela din tanke Kristian.
Om vi hade fått debattera och lyfta alla avigheter -så hade vi varit betydligt mer jämlika och ett bättre land
Kanhända hade vi även sett våra fel tydligare.