torsdag, januari 08, 2015

Migrationsdebatten har öppnat sig, bra. Här länkar,läsvärt.

Jag har länge arbetat för att de viktiga migrationsfrågorna ska kunna diskuteras som andra politiska frågor, i sak och med respekt för varandra. Äntligen börjar detta att ske, och jag ska länka till några bra exempel på detta de senaste veckorna.

Göran Hägglunds och KDs förslag på DN debatt är ett bra exempel, vilket mitt förra blogginlägg handlade om.

Expressens Anna Dahlberg är chef för ledarredaktionen och välkomnar liksom mig att KD vågar bryta tabuet att det är förbjudet att föreslå att migrationsregler kan anpassas i EU-riktning.

Nationalekonomen Tino Sanandaji är en intressant skribent och visar här att arbetslösheten hos invandrare har ökat sedan 2006.

S-bloggaren Johan Westerholm är också läsvärd och skriver här om de stora utmaningarna inför 2015, samt om ett intressant uttalande av näringsminister Damberg.

Observera också ett mycket viktigt debattinlägg på SvD Brännpunkt av ordförande för Sveriges Pensionärsförbund, tidigare GD för migrationsverket, Christina Rogestam. Hon kräver en kriskommission i dessa frågor, har modet, eller dumdristigheten, att försvara Ingvar Carlssonregeringens "Luciabeslut" och anser att det nu behövs bl a signaler typ de KD föreslagit. Det händer stora saker i migrationsdebatten nu!

Tankesmedjan Fri Världs förre chef Stefan Olsson analyserar också utmaningarna på migrationsområdet och SDs framväxt. Han är moderat och vill påverka, och har i flera intressanta blogginlägg diskuterat t ex detta samt även om ökningen av asylsökande samvarierar med SDs ökningar, har tagit fram statistik på kommuner som är bäst och sämst på att ta emot asylsökande, återigen sambandet med röster, och här en analys om att det räcker inte med enbart bättre integrationspolitik.


Historikern Dick Harrison skrev på SvD Brännpunkt om migrationens enorma vinster överallt och alltid, ungefär. Och har blivit vederbörligen hyllad som sanningssägare. Och visst är migration viktig och eftersträvansvärd. Dock kan den också m...edföra kostnader och ge minus i vissa lägen och tider. Harrison hänvisar till arbetskraftsinvandring och överför sedan analysen att gälla även för asylinvandring. Ekonomen Tino Sanandaji vederlägger Harrisons delvis mkt tunna argumentation i en substansfylld analys, tycker jag.  SDs migrationstalesperson Markus Wiechel replikerar också, rätt balanserat, vilket visar på risken att som Harrison ta ut svängarna för mycket.
Och jag själv skriver på SvD Brännpunkt om att effekten av DÖ kan bli långvariga s-minoritetsregeringar, om inte alliansen rör sig i KD-riktning i migrationspoliken.

Tillagt den 10 jan: Chefredaktören för Dagens Samhälle, Mats Edman, skriver om migrationspolitikens utmaningar, att antalen spelar roll och att fler jobb och jobbreformer är mycket viktigt. Där ligger Centerpartiet i slagläge medan S och M blockerar. Däremot vägrar tyvärr C att ändra någonting som migrationsverket bestämt, tyvärr. Även en statlig myndighet kan komma lite snett, och man är ju bunden av direktiv ovanifrån, också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

När vår förre statsminister talade om att det fanns gott om plats för flyktingar i Sverige. Då talade han om den svenska glesbygden och inte om våra storstäder. Vi kan också se hur våra storstäder anpassar sig efter detta, ett exempel är att de tänker bygga en skyskrapa med små singellägenheter på Södermalm. På så sätt kan södermalmarna försäkra sig om att det inte flyttar dit några barnrika invandrarfamiljer.

Unknown sa...

Vittnesmål om hur jag erbjöds ett lån utan säkerhet för bara 2%.
Jag är Farida Agus Setiawati och jag är ett levande vittnesbörd om de goda nyheterna om Amanda Loan Firm.
Lyssna, ingen långivare här är villiga att hjälpa dig, utan de är bara här för att slita dig dina surt förvärvade pengar. Min man och jag sökte för lån från olika långivare på nätet men i slutet var vi lurade och lurade av våra pengar genom olika lån företag på nätet.
Vi lånade även pengar för att betala dessa online långivare men i slutet fick vi ingenting.
Jag och min man var i skuld och vi hade ingen att köra till för att få hjälp, vårt familjeföretag rasat och vi kunde inte få pengar för att möta våra dagliga utgifter tills vi infördes till Mrs Amanda som hjälpte oss genom att erbjuda oss ett oskyddat lån.
Kontakta Mrs. Amanda idag för ditt lån och glömma någon här lovar du lån på grund vid den senare slut kommer du inte få något lån från dem.
För mer information om hur du når Mrs Amanda eller följa hennes låneförfaranden, Skriv mig genom någon av min e-post, faridaaguss@gmail.com och kunfarida@outlook.com.
Eller så kan du skicka ett mail till Mrs Amanda på amandaloan@qualityservice.com, amandarichardssonloanfirm@gmail.com och amandaloanfirm@cash4u.com