fredag, november 29, 2013

Wiehe, Timbuktu, Bard

Musikartister uppfattas ofta som föredömen och deras fans går ofta i deras fotspår. Men de är inte alltid goda föredömen.

Mikael Wiehe ville i en låt för några år sedan hänga upp direktörer i en galge på närmsta torg, vilket ju skett i olika kommunistiska revolutioner genom tiderna.

Jason Timbuktu vill nu slå Jimmie Åkesson gul och blå i ett musiksamarbete med Kartellens Sebbe som går ännu längre.

Alexander Bard uppträder varje fredag i TV4:as tittarsucce Idol för miljoner unga tittare, men det hindrar inte honom för att " privat" på engelska  twittra till sina 10.000-tals följare på detta helt oacceptabla och hotfulla vis:

" Jag hatar (landets justitieminister) Beatrice Ask och hoppas att hon dör, långsamt och plågsamt. Hon är en fascistisk satkärring".

Media bedriver nu med all rätt kampanjer mot hot och våld mot sig själva och mot politiker. Vilken roll spelar då uttalanden som ovan av kända och etablerade artister. Jag ser mycket allvarligt på dem, vem vet hur de kan uppfattas.

Andra ursäktar dem och hänvisar till " den konstnärliga frihetem" . Visst finns den men måste ändå inte artisten själv sätta upp sina rimliga gränser?

6 kommentarer:

jan-olov sa...

Ja din avslutande fråga är verkligen berättigad.

Anonym sa...

Jag noterade särskilt att (var det Timbuktu) någon av dessa 'konstnärliga' typer som utgjutit sig ska få pris för kamp mot rasism och (eller så var det en annan) som ska spela på någon Nobel-prisutdelning. Iofs så rör sig byråkraters kvarnar långsamt, så det finns fortfarande en möjlighet att någon tänker till och drar tillbaka erbjudanden.

Ann Helena Rudberg sa...

Jodå Timbuktu ska uppträda på Nobelkonserten i Norge den 11 december och få pris i riksdagen den 4 december av socialdemokraterna för sin kamp mot rasism och främlingsfientlighet. Att vara rasistisk mot vita svenskar går inte. Det är ingen ras.
http://annhelenarudberg1.blogspot.se/2013/11/ar-det-komiskt-med-hot.html

Anonym sa...

Och förklara för mig varför Ove Törnqvist "Sverigebesöket" inte får spelas i radio:

http://www.youtube.com/watch?v=drXDFQaok1U

I jämförelse så är det väl en ganska harmlös text....?

Anonym sa...

Vad tycker centerpartisterna i flyktingfrågan? http://www.tino.us/2013/12/vad-som-undersokningen-egentligen-visar-om-invandringsopinion/

Tony Malmqvist sa...

Och varför inte TV4 har lyft ur Alexander Bard från scenen är fullkomligt ofattbart.