tisdag, oktober 23, 2012

MPs extrema positioner bör granskas!

Ok, rubriken är lite tillspetsad, men har tyvärr flera poänger.

Miljöpartiet gör anspråk på att vara regeringsfähiga, trots en energi- och utsläppspolitik som skulle driva svenska industrier utomlands, trots en extrem jordbrukspolitik som skulle driva jordbruk och livsmedelsindustri ur landet och trots en försvars- och säkerhetspolitik som skulle skapa ett vakuum av osäkerhet i Norden.

Miljöpartiets extrema positioner bör granskas noga, eftersom de skulle utsätta Sverige, miljön och försvaret för svåra påfestningar.

Centerpartiet är det moderna miljöpartiet som driver på utvecklingen för en bättre miljö i Sverige utan att ersätta svensk miljövänligare produktion med import från industrier och jordbruk i andra länder som är mer miljöstörande, och som står upp för att svenskt försvar behöver stärkas istället för att försvagas.

Läs också
min debattartikel på SvD Opinion i denna fråga!
Som svar på
Peter Rådbergs debattartikel.


10 kommentarer:

Malte Skogsnäs sa...

Det är inget fel på rubriken. MP har alltid vara ett "extremt" parti. Men enbart framtiden kan berätta om de har rätt eller fel.

Anonym sa...

Delar helt din syn på MP som ett extremistiskt parti.//Peter

Anonym sa...

Instämmer helt i Din karaktärisering av MP som ett extremistparti. Men i Din uppräkning av för Sverige förödande MP-förslag glömde Du invandringspolitiken. Men det kanske var säkrast eftersom Din partiledare ju tycker att vi utan vidare kan vara 40 miljoner i Sverige.

Med vänlig hälsning,

Arvid Bengtsson

jan-olov sa...

Det är mycket bra att du vill stärka försvaret.
Du var tidigt ute med den nordiska jämförelsen att vi halkat efter och ligger lägst mätt som BNP capita till försvar och säkerhet.


Men framförallt så ligger vi helt snett i försvarsförmåga som akut måste repareras och alliansregeringen måste återkomma i vårbudgeten med förstärkningar.
Tex för att bygga upp lv förmågan ,kustrobotförmågan ,uthålligare beväpning till jas,återta delar av bassystemet mm. Vi kan inte vänta på nytt försvarsbeslut.
Uppenbara brister måste fixas NU.
Häv den vilande värnplikten och tillåt KFÖ igen på den krigsplacerade delen som utgörs av värnpliktiga i närtid så får vi bums uppfyllda och övad IO2014.

Sedan får försvarsbeslutet 2014 återkomma till hur mycket större insatsorganisation måste bli för att lösa de uppgifter ni kommer fram till att försvarsmakten skall lösa.
Den ryska upprustningen är extrem och 59% ökning 2012->2015 går inte att förklara bort

Anonym sa...

Är det du som inte vill tillåta kommentarer under artikeln i svd?

Anonym sa...

Tja C är också extremister, deras partiledare vill ju ha hit 35 miljoner muslimer...samt att de spår som finns kvar av den kultur som byggts upp under flera tusen år för evigt kastas i närmaste container. jag har idag svårt att se vilka som är mest extrema i riksdagen; antagligen hugget som stucket mellan mp, c och v. Övriga partier är också extrema; m, s, fp, kd i tex invandringsfrågan, sd i eu frågan. själv röstar jag blankt-tänk att jag en gång röstat C - det händer aldrig i gen-jag lovar

Anonym sa...

Om inte övriga partier varit så maktgalna borde de avstå från att förhandla med mp och v, precis som de gör med sd.

Bo Neregård sa...

Staffan anser inte att (MP) är regeringsfähiga. Om dom inte kan ingå i vare sig en blå eller röd regering efter nästa val återstår bara kombinationen (S)+(M) sedan (KD) och (C) lämnat jorden i en högervriden omloppsbana.

Per A. sa...

Att ha en partiledare som är Randian kan mycket lätt tolkas som 'extremt'.


Staffan Danielsson sa...

SvD bestämmer själva vilka artiklar som kan kommenteras eller ej.