måndag, december 05, 2011

Respektera lagen, Jens Holm!

Riksdagsledamoten Jens Holm (V) vill inte låta sig sammankopplas med de djurrättsfanatiker som förföljer och skadar personer. Det är bra.

Men det är illa att samme Jens Holm, med en lång bakgrund i djurrättsrörelsen, stöder de olaga intrång som har gjorts och görs i svenska grisstallar, där sannolikhet kan finnas att de som gjort detta även har kopplingar till de som går ännu längre.

”De har tagit sina straff”, menar Jens Holm i ett inlägg på Brännpunkt. Någon enstaka, möjligen, övriga smiter ifrån vad de gjort.

De har dokumenterat ”extremt grava missförhållanden”, menar Jens Holm. Svenska grisar har en internationellt sett god djuromsorg och den enda grisgård som åtalades frikändes helt och fullt. Uppståndelsen leder däremot till att svensk grisköttsproduktion minskar och importen ökar från länder där djuromsorgen är sämre. Hur detta gör att världens grisar får det bättre är en gåta.

Det är mycket anmärkningsvärt att en ledamot av Sveriges riksdag försvarar brott mot landets lagar eftersom någon enstaka ”tagit sitt straff”. De olagliga intrången fortsätter i Sveriges grisstallar - med djuromsorg i internationell toppklass - som noga kontrolleras av djurhälsa och djurskydd, och Jens Holm bär ett delansvar för att så sker.

Staffan Danielsson
Riksdagsledamot (C)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

1 kommentar:

Gail sa...

Det är typiskt när någon går emot makten i en fråga att han eller hon blir stämplad som en fanatiker. Tänk vad många människor som hade kunnat räddas om flera hade sagt ifrån när nazisterna mördade judar i Tyskland - även om de då hade betraktats som fanatiska av den nazistiska makten.Det normala är att man inte vill ha djurplågeri. Fanatikerna är de som tycker att djurplågeri "inte är så farligt" eftersom det bara handlar om djur.