fredag, september 23, 2011

Mitt stämmoinlägg imorgon om invandring och integration

Centerstämman har just valt Annie Lööf till ny partiledare! En högtidsstund, och så roligt och spännande.

Vi har också valt ny partistyrelse efter votering, där "Stockholm" utmanades från några distrikt. Att Jämtland fick två ledamöter var däremot helt OK..!

Valberedningens förslag gick dock igenom med god marginal, och jag är glad över nya partistyrelsen och över att förre västmanlänningen från Kungsör, nu boende i Hammarby sjöstad som lär ligga i Stockholm, Fredrick Federley, nu är vald till partistyrelsen!

Imorgon ska det nya integrationsprogrammet debatteras, och jag avser då att säga följande (ge gärna synpunkter så kanske jag ändrar något.., jag gillar transparens och interaktion!):

"Jag respekterar och delar partistyrelsens vision om en öppen värld utan gränser där Sverige går före.
Vi är överens om att Sverige har och ska ha en generös invandrings- och flyktingpolitik på en helt annan nivå än t ex övriga nordiska länder.
Stämman tar ju ställning till partistyrelsens att-satser, som för dagens regelverk ytterligare lite framåt.
Centerpartiet och stämman har dock ett intresse även av partistyrelsens brödtext, och där är jag kritisk till en del. Den som vill läsa min djupare analys är välkommen till min blogg, sök på google och på Staffan Danielsson.
Partistyrelsens budskap är alldeles uppenbart att Sverige kraftigt bör öka sin invandring. Man beskriver med stort gillande Canadas migrationspolitik som skulle givit Sverige en befolkning på 40 miljoner, man vill se "långt fler" invandrare än idag och man lyfter fram Pakistan som någon måttstock på ett ökat flyktingmottagande.

Centerpartiet tar på sig ett betydande ansvar när man sätter upp ett så ambitiöst mål att öka invandringen, trots att Sverige redan ligger i den internationella täten och trots att det är uppenbart att det idag råder ett stort utanförskap och hög arbetslöshet i stora invandrargrupper där integrationen uppenbarligen inte har lyckats. Några nya radikala grepp för att kunna integrera dagens och morgondagens invandrare tas knappast mer än att inkludera istället för integrera samt att bejaka "segregation" i tex Chinatowns och motsvarande.

Här behöver partistyrelsen i framtiden strama upp sin argumentation, anser jag."

jag ska också göra inlägg i debatten om allmän A-kassa, där ju C slåss för solidariet a la allman sjukförsäkring och allmän folkpension och där S och facket sedan 100 år slåss för att människor ska hamna mellan stolarna och hänvisas till socialen.

Partistyrelsen vill dock ha kvar arbetsvillkoret, att en ungdom som lyckats få ett jobb på ett halvår ska ha full av a-kassans statliga miljarder, medan hans eller hennes kamrat som inte fick något förstajobb ska hänvisas till socialen under samma tid som hans mer lyckligt lottade kamrat uppbär A-kassa.

Alla bör omfattas av A-kassans grundskydd så snart man söker jobb och står till arbetsmarknadesn förfogande! det handlar om skattepengar och det handlar om integritet, att få en basersättning utan att socialen kollar alla ens personliga förhållanden. Mycket dyrare blir det inte heller, eftersom ju socialbidrag kostar rätt nära som en basersättning.

Jag ska också tala för en parlamentarisk livsmedelskommitté för att samla alla goda krafter i politiken, näringen, industrin, handeln, myndigheterna osv att gemensamt ge jordbruket förutsättningar för att vända dagens dramatiska krympning till en ökning!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Du tar inte upp något om invandringens kostnader. Politiskt korrekt?

Staffan Danielsson sa...

som sagt, jag hänvisat till mina tidigare blogginlägg och till Newsmillsdebatten, där även pol.red.Lars J Eriksson resonerat om intäkter och kostnader.

Anonym sa...

"... en helt annan nivå än t ex övriga nordiska länder."

Varför det? Varför kan inte Sverige bli en normal västerländsk demokrati i den här frågan ? Det rimliga vore väl att börja titta på västländer som lyckats någorlunda - läs de stora anglosaxiska staterna - och anpassa politiken därefter, i stället för att envisas med ett utopiskt samhällsexperiment som i förlängningen kommer att skapa samhällskonflikter på, frestas man tillägga, en helt annan nivå än i t ex övriga nordiska länder.

Mikael Jonsson sa...

Jag tycker ditt anslag är rätt i att iden från partistyrelsen är rätt, men att anslaget är lite naivt. Lite som en reklamslogan för Coca-Cola. Personligen anser jag att vi bör inrikta oss på några få argument och banka in dem.
http://politiskvardag.blogspot.com/2011/09/nybyggarlandet-naivt-eller-nyskapande.html

Anonym sa...

Jag hoppas ni från centern kommer att vara helt öppna och ärliga mot väljarna angående era åsikter om en i princip gränslös invandring.
Något som i förlängningen kommer att radera ut Sverige som nation då svenskarna blir en minoritet i sitt eget land. Ert förslag kan inte beskrivas som annat än en av politiker planerad etnisk rensning av svenskarna som dessutom skall bekostat av svenska skattebetalare!
Det är ett rent horribelt samhälle ni vill skapa åt våra barn och barnbarn och ni visar ett enormt förrakt mot våra förfäder som med envishet och hårt slit byggt vårt land.
Se på historien vad som skett med multikulturella länder, Libanon, Jugoslavien, Sudan etc. De har slitists sönder i inbördeskrig. När inte ens forna Tjeckoslovakien kunde hålla samman eller idag Belgien eller för den delen Unionen mellan Sverige och Norge hur tror ni då ett land som befolkas av människor som inte har gemensam historia, samhällssyn, familjesyn, religion, språk etc skall kunna hållas samman? Det är inte ens en utopi ni lägger fram det är rena vanvettet.

Anonym sa...

Jag skulle tro att flertalet av oss som är kritiska till er förda migrationspolitik varken är rädda eller otrygga utan ser verkligheten som den är samt att vi har erfarenhet av att ha bott i andra länder och/eller vistats i invandrartäta områden.
Vad gäller påståenden om nödvändigheten för välfärden är det rena floskler som genom upprepning blivit en sanning. Läs vad ekonomer som Tullberg och Tino Sanandaji har att säga. Den senare är svensk med kurdiska rötter som nyligen disputerade i USA. Läs hans mycket kloka åsikter angående multikultur och varför det är dömt att misslyckas. Du kan även se hans framförande i Almedalen arrangerad av Axcess. Finns även på youtube. Tino har även fört en intressant diskussion om multimultur och invandring med liberala politiker. Sök på hans namn så kommer du till hans blogg.
http://www.axess.se/tv/player.aspx?id=2494

Jag undrar vad ni inom centern anser om de fruktansvärda tillmälen er partikamrat Federley ägnar sig åt om de som inte delar hans vision om det gränslösa samhället med 30-40 miljoner invandrare från Mellanöstern och Afrika. Är det så ni i centern anser att man skall skapa ett samhälle där människor behandlar varandra med värdighet? Är det en god människosyn och "allas lika värde" er partikamrat ger uttryck för? Hyckleri på låg nivå.
http://www.dt.se/opinion/kronikor/1.3916571-samma-drom-da-som-nu-