torsdag, mars 24, 2011

Sverige bör ge snabba besked om hjälp till Libyen!

Jag har i en debattartikewl på Newsmill skrivit följande.

I skrivande stund ryktas att Nato kommer att ta över ansvaret och att Sverige kan få förfrågan om insatser, civilt eller militärt, i början av nästa vecka.

Vi får väl se. Bra att ledning och mål klaras ut, och att Sverige sedan snabbt kan ta ställning.

Samtidigt bra att andra agerat under FN-mandat i ett oklarare läge, hade det inte skett torde Sverige inte fått någon förfrågan alls...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

5 kommentarer:

Lew sa...

Låter bra. Bara att öka nu.

Anonym sa...

Snabba beslut är dte nog ingen risk för då man bör betänka att "beslutstiden" startade för länge sedan i ett internationellt perpsektiv. Vi visar oss dagligen vara ett velande folk som inte helt går att lita på.
/Kavallerist

Anonym sa...

Det är ingen ide ledningsstrukturen verkar vara oklar Sarkozy närmar sig val och vill leda likt De Gaulle medan andra länder vill att NATO ska leda, vilket förövrigt är de enda kapabla att göra det. Vidare så är vi redan engagerade över världen det får vara någon gräns på hur mycket resurser som slösas på diverse "humanitära" krig. //Lasse

Anonym sa...

Snabba besked?
Du skämtar väl? "snabba" har för länge sedan paserat...

//Jonas75

Anonym sa...

Snabba besked? Sedan länge har vi EAW till förfogande. Inte ens förberedande order har gått ut. Med den otroliga handfallenhet som regeringen agerar med kommer konflikten att vara över innan en Svensk styrka finns på plats. Ett bevis så gott som något för den svenska försvarspolitikens kollaps. Ett insatt insatsförsvar eller hur var det? Och vad ska vi ha NBG till?
Hela hanteringer är tragisk.

/FV sergeanten