torsdag, augusti 26, 2010

Kryssa Staffan Danielsson!

I sann urgammal svensk Jantelagsanda brukar jag skämta och säga att jag motvilligt blivit övertalad att "offra mig" för Centerpartiet och landet i höstens riksdagsval...

Verkligheten är ju att det är spännande och stimulerande att få vara med och utveckla Sverige i riksdagen, och att jag efter överläggningar med mig själv, familj och parti rätt lätt nådde fram till uppfattningen att vara varm i kläderna och gärna - om förtroendet finns - vara beredd på en ny mandatperiod.

Så jag har fått förtroendet att åter toppa Centerpartiets riksdagslista i Östergötland, och ska jobba för att överträffa de 1565 (7,6 procent) personkryss jag fick förra valet. Samt att Centerpartiet får fler röster än förra valet, så klart.

Valrörelser är intensiva och dagarna går fort nu. Mina "vapen" är ju att visa på vad jag gjort i riksdagen och i drivit på för i debattartiklar och blogginlägg med mera. Jag träffar väljare på gator och torg, på möten och debatter, vid studiebesök och i hemorten osv.

Vi 4 som toppar östgötalistan har gjort en gemensam personvalsfolder, med var sina avsnitt.

Jag gillar mina röda kampanjpennor och delar ut dem friskt, i ett lättgenomskådat försök att "köpa röster". Nåväl, mutan är några dryga kronor...

Och jag har nu gjort en personvalsannons, som jag hoppas att denna länk till Linköpingsposten kan visa.

Det är min egen oblyga text, det erkännes. Listetta. En stark röst för Östergötland i riksdagen. Erfaren och orädd.

Och "vill du ha min röda kampanjpenna så ring eller eposta!" Det gäller så klart dig som läser detta också..! (tel 0703-228199). En professionell annonsmakare kom på att lägga in en bild på den fina pennan, jag gillar det och satsar på den i 4-5 tidningar!

Vill du veta lite mer om vad jag gjort, vilka åsikter jag har och vilka frågor jag driver så scrolla ner på denna blogg eller gå på etiketterna i vänsterkanten. Eller titta på www.riksdagen.se och sök upp mitt namn och "Sagt och gjort i riksdagen" så ser du alla motioner, interpellationer, frågor och anföranden jag gjort och haft.

Jag är en varm vän av alliansen och det goda förtroendefulla samarbetet mellan de 4 borgerliga partierna där Maud Olofsson och Centerpartiet har spelat och spelar en mycket viktig roll. Där Sverige nu ligger i täten i världen på miljö- och klimatområdet, där vi klarat den väldiga finanskrisen och djupa lågkonjunkturen så bra som det var möjligt, och där centerpartiet driver på som Alliansens Gröna röst, och som den företagsamma rösten. Och för tillväxt i hela landet och mycket mer.

En återställare med de rödgröna skulle vara mycket trist; kanske våra skattesänkningar med över 1.500 kr i månaden skulle återställas till de nivåer som oppositionen egentligen strävar efter, kanske långtidssjukskrivningarna åter skulle fördubblas och förtidspensioneringarna explodera igen och kanske statsskulden skulle explodera efter alla utgiftskraven på många områden inklusive sex timmars arbetsdag.

Jag hoppas på ett nytt förtroende för alliansen och en fortsatt satsning på fler i arbete och fler företag som kan klara den internationella konkurrensen och öka Sveriges BNP och skatteunderlag, vilket ger förutsättningar för en bra vård, skola ,omsorg och infratstruktur osv.

Och där Centerpartiet spelar en viktig roll och där jag kan driva på i mina hjärtefrågor, stora som små.

Så kolla upp mig, och kryssa mig gärna!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

5 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Direktlänk till din "sagt och gjort i Riksdagen":

http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=1119&iid=00352254228107

Du har hunnit med en del, även om det viktigaste arbetet inte syns i den listan...

Lycka till!

Staffan Danielsson sa...

Tack, Markus det värmer.

Och jag är fullt medveten om att jag även ansvarat för svåra frågor med mycket grannlaga avvägningar..
Lycka till du med!

Markus "LAKE" Berglund sa...

Tack själv, men jag kandiderar inte någonstans i år. Jag ska valarbeta lite för (c) lokalt, men i övrigt håller jag mig till nätet.

Har du druckit ditt morgonkaffe idag?

Litet lästips: Centerpartiet - Wake up and smell the coffee - nu är det morgonmöte

:-)

Staffan Danielsson sa...

Men som sagt, Markus, kan man vara centerpartist och samtidigt råda alla att rösta annorlunda i riksdagsvalet.
jag tycker alltså inte det, men välkommen åter i partiet!

Markus "LAKE" Berglund sa...

"Åter"? Jag är kvar som medlem och har inga planer på att lämna, för övrigt är jag inte heller medlem i Piratpartiet utan exklusivt i Centerpartiet. Det är ju trots allt där mina huvudsakliga sympatier, som liberal miljövän.

Du får väldigt gärna tipsa partiledningen om mina göranden och låtanden, det skulle faktiskt bli väldigt intressant att se vad de tycker. Flanking har inte gett några raka besked i frågan utan mest mumlat lite om "mångfald är ju bra".

Vill du göra något åt de som "motverkar partiets syften", så kan du ju börja med att kräva uteslutning av Andreas Bergh. Han är till och med medlem i TRE partier, bland annat Centerpartiet och Miljöpartiet, som ju tillhör motstående regerings-alternativ:

Andreas Bergh - Multipel Partitillhögighet

Men jag antar att du väntar till efter valet, av taktiska skäl?