tisdag, juli 06, 2010

Jag dementerar ryktena om min kandidatur!

Jag tror mig ha läst i Grönköpings veckoblad att mitt namn har nämnts som kommande toppnamn i Centerpartiet. Det är självfallet lätt att förstå att sådana rykten kan uppstå, men jag vill å det bestämdaste dementera dem. Entydigt och en gång för alla. Oåterkalleligen. Så det så. Och jag är oemottaglig för övertalning. Fullständigt. Helt och hållet. Så det så igen!

Efter att ha rensat luften med detta angelägna tillkännagivande, åter till verkligheten. Jag ser fram mot Centerpartiets dag i Almedalen och främst mot vår utmärkta partiledares Maud Olofssons tal. Hon har fått mycket uppmärksamhet de senaste dagarna, oförskämda påhopp från härskarteknikskunniga manliga språkrör med mera, och kommer säkert att vara osedvanligt taggad!

Idag har jag bl a deltagit i ett utmärkt seminarium om närproducerad mat i Jordbruksverkets regi, och med god moderering av förra jordbruksministern mm Annica Åhnberg. Debatten kom att handla om vad som är närproducerad mat och om det kanske behövs en särskild djurskyddsmärkning...Utöver Krav, eko, Svenskt sigill, klimat och andra märkningar, pust.

Min defition på närproducerad mat är att den kommer från svenska åkrar och betesmarker och producerad under världens strängaste miljö- och djurskyddslagar. Kan man sedan härleda produktionen till mindre ytor som region eller kommun, bara bra.

Och den märkning som behövs utöver de redan befintliga är väl ursprungsmärkning från Sverige, då får man automatiskt hela klimat och miljö- och djurskyddspaketet på en gång!

Jag tog självfallet upp risken för att det stora livsmedelshyckleriet förstärks, med ytterligare särregler och märkningar som driver svensk produktion i graven och ökar importen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Psst...
Staffan, Grönköpnigs Veckoblad är satir - det är bara på skoj...

/Lektor Hektor

Anonym sa...

Kallas för att göra en Göran.

Staffan Danielsson sa...

grönköpings veckoblad är satir, javisst, och kanske även min blogg också, någon gång...