onsdag, januari 28, 2009

Genombrott i Regionfrågan! Äntligen!

Jag uttryckte för några dagar sedan min frustration över att moderaterna hittills lyckats blockera regeringen i regionfrågan.

Idag utropar jag Äntligen!

Alliansregeringen har åter bevisat sin förmåga att lösa frågor och regera!

Heder åt statsminister Reinfeldt som ärligt säger att han och (M) fick ge vika eftersom man var för ensamma (både i regeringen och riksdagen). Och att man gjorde det!

En mycket stor framgång för alla oss i centerpartiet som i decennier har slagits för tre beslutsnivåer, och för färre och starkare regioner med beskattningsrätt.

För oss i Östergötland gäller det nu att utifrån vår egen stora samstämdhet mellan alla partier fortsätta dialogen med främst länen söder om oss för att bilda en Östra Götalandsregion (eller vad den nu bör kallas).


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är så ledsen Staffan. Men ni kommer att få betala för det ni åstadkommit i nästa val. Tyvärr.

nyve sa...

Sorry för off topic-postning, men detta är relevant för en liknelse som florerat:

Postlagen, 3 §:
Med brev avses adresserade försändelser som är inneslutna i kuvert eller annat omslag och som väger högst 2 kg. Vykort, brevkort och liknande försändelser jämställs med brev vid tillämpning av lagen

Klaus sa...

@nyve:

Det där spelar väl ingen roll. Det enda vettiga att göra är ändå att avskaffa brevhemligheten helt. Hur ska vi annars kunna jaga terrorister. Eller folk som skickar musik eller kopierade böcker till varandra. För att bara ta några exempel.

Och alla kritiker har naturligtvis rätt, det skall inte vara skillnad på olika tekniker för att skicka meddelanden i lagen: brevhemligheten måste bort!

Jag hoppas att centerpartiet blir först med att lägga en motion om detta.

Varför vill folk ha hemligheter? För att dölja saker. Och varför vill man dölja någonting? Ofta för att det rör sig om någonting olagligt. Särskilt idag, när det mesta är olagligt.

Därför borde just det att man vill ha hemligheter ses som skälig misstanke om att ett brott föreligger, och därmed borde berörda myndigheter ha rätt att undersöka saken.

Om man vill hålla sin kommunikation hemlig, har myndigheterna alltså skäl att misstänka att ett brott föreligger, och bör därför ha rätt att läsa kommunikationen, och om man inte vill hålla sin kommunikation hemlig, så spelar det ju ingen roll om myndigheterna läser kommunikationen. Ergo, det finns ingen anledning att behålla brevhemligheten.

De som vill behålla brevhemligheten har uppenbarligen saker som de vill dölja, och bör därför bokföras i ett särskilt register för misstänliga individer.

Jag är säker på att Staffan Danielsson håller med mig i dessa frågor, då han är en laglydig medborgare, och enligt vad jag läst att han har sagt, och jag ser fram emot en motion i en snar framtid.