fredag, oktober 06, 2006

En bra och fräsch regering!

Alliansen känns mycket stabil, regeringsförklaring helt enligt valmanifesten och en stabil ministerlista med några kryddor.
För centerpartiets del slog mina tips in, med Maud, Eskil och Åsa och med Andreas Carlgren som bubblare. Andreas är en lysande politiker och det är roligt att han nu är tillbaka och därtill på den så viktiga miljöministerposten! Mauds kombination som vice statsminister och näringsminister är helbra för både centerpartiet, alliansen och Sverige fast egentligen i omvänd ordning. Åsa blir en spännande infrastrukturminister och Eskil en stabil och stark jordbruksminister.

Nu väntar det allra mest intressanta för oss som inte denna gång blev ministrar..., utskottsfördelningen!

Jag återkommer!

2 kommentarer:

Muharrem sa...

Synd Staffan att du inte blev miniter. Skulle blivit en bra sådana. Ja ja, vi fick väl många c märkta östgötar i alla fall. Andreas kan väl betraktas som halv och även Åsa. Såg att du fick försvarsutskottet. Känns tryggt med en Linköpingsbo i försvarsutskottet.

Svara nu på en fråga: Hur blir det med Neuron?

Karin Ånöstam sa...

Ytterligare något som bådar gott för de gröna näringarnas utveckling är att Rolf blir statsekreterare i jbdep och Leif i infdep, samt Anders H i statsrådsberedningen.
En regering som satsar på kompetens!
Ligg nu på om livsmedelskommissionen som ett led i den kommande landsbygdsstrategin.
Karin