lördag, september 09, 2006

axplock från valarbete!

Vi har faktiskt bra tryck i östgötacentern, bättre än på länge! God stämning och mycket som ordnas via distrikt och kommunkretsar äver hela länet. Och samarbetet med allianspartierna i länet går fortsatt mycket bra.

I måndags hade de 4 borgerliga listettorna utmanat till torgdebatt mellan de två regeringsalternativen i Norrköping. S sa nej, vänsterpartiet sa ja. Listettan för miljöpartiet, Peter Eriksson, sa nog ingenting och mp dök inte upp. Så vi radade upp oss på ett trångt torg i Norrköping, 4 samspelta från Alliansen och Björklund från vänsterpartiet. Precis innan debattens början dök en tidigare partisekretarare (s) upp på torget...Och minsann tog Lasse Stjernkvist plats vid debattmikrofonen!
Det här säger rätt mycket om de två regeringsalternativen, faktiskt.

I tisdags gästade en näringsministerkandidat länet, vår gruppledare Åsa Torstensson. Besök i Ödeshög, Linköping, Rimforsa och Söderköping. Vår valombudsman Rosmarie Nelson Ekerå och vår listfyra Britta Andersson stöttade hela vägen, och jag på några ställen. Flygbladsutdelning på Stora Toget i Linköping och bra diskussion med företagare och Söderköpingscentern på kvällen i Söderköping. Magnus Berge, som skulle, eller snarare kommer att, bli ett utmärkt kommunalråd, höll i kvällsarrangemanget.

I onsdags stod jag i en härlig septembersol och pratade med väljare vid centerns valstuga i Linköping - trädgårdstorget -, och på eftermiddagen var Åtvidabergscenterns Nils Holmberg och jag på en trafiklektion för gymnasieelever i Åtvidaberg.

I torsdags fm var det telefonväkteri på Östgöta Corren, och en debatt på folkhögskolan i Valla för många - något hundratal elever. Alla partier var där, och alla kom punktligt i tid utan ett parti som kom lite före slutomgången. Jag valde ändå att öppna hårt med att "Du kan lite på centerpartiet, vi sviker aldrig ett löfte"...

Fredagen gick i alliansens och Finspångs tecken. Där har man format ett starkt allianssamarbete med en mycket välgjord gemensam valbroschyr till alla hushåll. Och både riksdags och kommunkandidater från oss fyra partier besökte tillsammans Bergska skolan (med tre tidningar närvarande), torget, och en duktig företagare i solskyddsbranschen.

Idag besökte jag med Ödeshögscenterns kommunalråd Jan-Olof en vindkraftsgård (två aggregat), en 280 ha stor torvtäkt och ett solbadande torg. Ödeshög är enligt preliminära uppgifter snart självförsörd med halva energibehovet! På eftermiddagen torgmöte på Gyllentorget i Linköping med centerpartiets dynamiske kommunalråd Gösta Gustavsson, som i spetsen för sin fullmäktigegrupp - och i ett fungerande samarbete med socialdemokraterna, det ska villigt erkännas - i hög grad bidragit till Linköpings stabila ekonomi, högoktaniga biogassatsing och rejäla mångfald i vård, skola och omsorg (40 procent är upphandlat av välskötta privata företag tror jag).

När jag parkerade i p-huset, höll ett tiotal snaggade unga killar på att veckla ut sina NSF-paroller, och utanför gled polisbilar omkring. Demokrati är fantastiskt, men ändå lite påfrestande ibland...!

Inga kommentarer: