torsdag, oktober 06, 2016

Höj pensionen för en del!

Årets motionstid i riksdagen är slut. Jag tar den på allvar. Att lägga de förslag man vill för behandling i riksdagens utskott. Jag har lagt ett drygt 30-tal motioner och ska redovisa dem snart, här är ett smakprov på vad jag tycker är viktigt, om pensioner.

Jag har skrivit tidigare om den nog alltför lilla, tror jag, skillnaden i netto mellan garantipensionärer och de som jobbat ett helt liv i ett låglöneyrke.

2 kommentarer:

 1. Det är mycket sannolikt, enligt mitt förmenande, att de svenska pensionerna för en stor del av den svenska befolkningen blir ytterst ringa inom en mycket snar framtid. Denna slutsats görs med tanke på hur den en gång så stolta nationalstaten, kunskapsnationen Sverige faller sönder i nyliberal, globalistisk riktning med ett sjunkande handelsnetto. Sverige 2.0 är behäftat med okontrollerat, sekteristiskt, grovt våld och social oro.

  Uppenbarligen har en smärre andel av de beslutsfattande somnambulerna, i det skarpa skenet av SD:s röstsiffror, blivit bryskt uppväckta från sin dunbolstrade, vagabonderande, verklighetsavskärmande tillvaro i åsiktskorridoren, och insett att de har uppträtt klandervärt, så klandervärt mot fosterlandet, hembygden och mot svenska pensionärer. Klarvakandet spelar emellertid ingen roll nu, eftersom det har kommit för sent!

  SvaraRadera
 2. Ni riksdagsmän för en svekdebatt med kluven tunga gällande pensionerna för en stor del av svenska befolkningen! Riksdagsmän på Sjuklöverkanten har ju sått en draksådd genom att applådera den destruktiva massinvandringen. Dessutom favoriserar ni uppenbarligen äldre anhöriginvandrare, som aldrig har betalat någon skatt i Sverige, framför svenska garantipensionärer, genom att ge de förra en högre maximal levnadsstandard, enligt uträkning för 2015 nedan med beräkningsunderlag från länk:
  https://secure.pensionsmyndigheten.se/MyterOmAldreforsorjningsstodet.html

  Till att börja med instiftade Riksdagen för några år sedan Äldreförsörjningsstödet (ÄFS), föranlett av inflödet av äldre anhöriginvandrare till Sverige. Tanken var att dessa skulle kunna få ÄFS för att klara sitt uppehälle i Sverige, även om de inte hade betalat, och inte heller i framtiden tänkte betala, någon skatt i Sverige. ÄFS är skattefritt och berättigar också till bostadstillägg.

  Äldre anhöriginvandrare som inte har betalat, och inte heller i framtiden tänker betala, någon inkomstskatt i Sverige får för 2015 maximalt:

  * ÄFS: 5462 kr/mån
  * Max bostadstillägg: 6200 kr/mån
  * SUMMA: 11662 kr/mån.

  En garantipensionär, och sannolikt alltfler lågavlönade svenskar som har betalat skatt i hela sitt yrkesverksamma liv i Sverige, kan för 2015, beaktande en kommunalskatt på 34 %, ett grundavdrag på 18900 kr och en bruttogarantipension på 7899 kr, få en medelskatt på ((12*7899-18900)*0,34)/(12*7899)= 27,2 % och som maximalt ger:

  * Nettogarantipension: 5749 kr/mån
  * Max bostadstillägg: 5090 kr/mån.
  * SUMMA: 10839 kr/mån

  Anhöriginvandraren med Äldreförsörjningsstöd får således 823 kr mer i månaden än den svenske garantipensionären. Det är detta som signaleras från sagda länk! Det är tydligen bara för svenska garantipensionärer att bita ihop om Sverige ska kunna bli en humanitär stormakt!!

  SvaraRadera