jag har skrivit några gånger tidigare om detta. Min favorit har varit den enda kvinnan i racet, den mycket kompetenta Hillary Clinton. Efter en hård kamp slogs hon ut av den ende färgade kandidaten, Barack Obama.
Jag ligger ju närmast demokraterna i värderingar och politik, liksom 90 procent av svenskarna och 95 procent av svenska medier..? Och liksom en trygg europeisk majoritet, skulle jag tro.
Republikanerna känns för gammaldags konservativa, helt enkelt.
Ändå har dessa republikaner en märklig förmåga att vinna presidentval i USA. Sorgligt men sant...
W Bush är mycket impopulär, så nu har väl den 72-årige McCain ingen chans...
Jag står faktiskt fast vid min spådom sedan några månader tillbaka. Hade Clinton mött McCain kunde hon vunnit. I matchen Obama-McCain är min prognos att McCain vinner. Inte säkert, men inte osannolikt.
Obama känns lite färsk och lite mycket slagord, en fantastisk talare.
McCains "rekord" imponerar, en självständig republikan som ofta gått mot mitten, en ordinär talare.
Dick Erixon på sin blogg har skrivit mycket om detta på ett som oftast tankeväckande vis.
Skulle vi slå vad skulle jag tippa McCain. Många, många sätter säkert emot.
Detta är första gången vi är överens. Jag tror också att när det kommer till kritan så är stora delar av USA inte moget för en färgad president med objektivt sett liten erfarenhet av såväl politik som exekutiva befattningar. Skulle det bli som vi tror så bör Obama ha en verkligt god chans i nästa val.
SvaraRaderaPS Du är fortfarande skyldig mig ett svar från förra och en tidigare tråd ang. vilken betydelse du menar att ålder har för att den engelska lagen fälldes? DS.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRaderaSvar direkt, då, Michael!
SvaraRaderaEngland lagstiftade således om signalspaning år 1980, tror jag. Under 1990-talet skedde avlyssning av trafik mellan England och Nordirland. Denna anmäldes till europadomstolen, som i somras fastslog att lagen från 1980 i vissa avseenden bröt mot europakonventionen.
England antog år 2000 en ny lag om signalspaning.
Sverige beslutade i fjol och i år om en ny signalspaningslag.
Jag har självfallet stor respekt för europakonventionen och europadomstolen. Domen från i somras håller nu på att analyseras av regeringen.
Min bedömning är att den nya svenska lagen från 2007/08 beaktar integritet och kontroll långt bättre än den engelska lagen från över 27 år sedan.
Vi får se vad regeringens - och andras - analyser kommer att visa. Jag är medveten om Centrum för rättvisas bedömningar.
Tack för det!
SvaraRaderaDå förstår jag hur du menar. I dina tidigare inlägg har jag fått uppfattningen av ditt svar att du på något sätt menade att åldern på lagen i sig hade betydelse.
Däremot är din juridiska analys avseende skillnaderna mellan den svenska och den fällda engelska något märklig då likheterna är så slående. Tänker inte fördjupa mig i detta men lämnar ett förslag. Varför inte låta lagrådet titta över lagen igen. Nu i ljuset av den dom som inte fanns vid föregående tillfälle?