Upphovsmannarätten finns och behövs men kan inte tillämpas in absurdum. Jag skrev tidigare här om den viktiga avvägningen i dagens tid och med dagens teknik mellan upphovsmannarätt och medborgarrätt, efter att ha lyssnat på ett intressant seminarium i Visbý arrangerat av Piratpartiet.
Min allianskollega i EU-nämnden Karl Sigfrid skriver i maj några intressanta inlägg på sin blogg om det s.k Acta-avtalet, som vill gå mycket långt för att till varje pris "jaga fildelare".
Centerpartiet har ju en levande intern diskussion om detta, vi arrangerade ett bra seminarim kring upphovsmannarätten i våras, och jag hoppas att vi kan nagelfara Acta-frågan under våra fortsatta integritetsseminarier´under hösten.
Det märkliga är ju hur avtalet smygits in. Hur står det till med arbetsmetoderna när tjänstemän kan få ett förhandsgodkännande på ett avtal de tänker teckna, som bara stämplas på av en samling ministrar som inte har någon aning om vad det rör sig om, helt utan någon politisk granskning?
SvaraRaderaDetta är en minst lika intressant fråga som innehållet i ACTA. Troligen vore det bra med mängdbegränsningar om hur mycket beslut som får tas av EU, något är fel när lobbyorganisationerna kan lägga fram samma förslag (via några vänligt inställda, kanske smörjda?, ledamoter) ett obegänsat antal gånger och på så sätt få igenom sina förslag för att förr eller senare missar någon det hela pga för hög arbetsbelastning.
Jag vill inte läsa om det här. Jag vill först ha en förklaring från Staffan Danielsson om varför han förtalar Aaron Israelsson http://staffandanielsson.blogspot.com/2008/06/expressen-federley-r-en-bg-som.html
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaKul att Du gillade seminariet och att Du har fått upp ögonen för ACTA!